Piskóta tökmagos fehércsokikrémmel töltve

  • 2015.01.02.
  • 9

Így január másodikán ezzel a szilveszteri bulira készült sütivel kívánok minden Kedves Olvasómnak nagyon boldog új évet!Piskóta fehércsokikrémmel töltve - Zila formában
Hozzávalók:Piskóta:4 tojásos piskóta (én ezt a receptet használtam: piskóta)/Eritrittel, és szénhidrátcsökkentett liszttel készítve!/Krém:
150 ml tejszín,100 g fehércsokoládé,150 g mascarpone 1 ek. eritrit,1 marék tökmag (félig összetörve)Elkészítés:1. Piskóta: A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a vízzel, majd hozzáadagoljuk a sárgáját, és végül a szódabikarbónával elkevert lisztet.
Előmelegítjük a sütőt (alul-felül sütés esetén 180 fok) légkeveréses üzemmódben 165 fokra, a tésztát a formába (vagy simán tepsibe) rakjuk, majd 30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba)
2. Krém: A tejszínt habbá verjük, a csokit megolvasztjuk, majd a hozzávalókat elektromos habverővel kikeverjük.
A tökmag nagy részét a krémbe keverjük.
3. Összeállítás: A piskótát a krémmel megtöltjük, és a maradék tökmaggal díszítjük.