Gyorsan valami finomat: Sonkás dupla sajtos tekercs leveles tésztából

  • 2018.07.31.
  • 9

Egyszerűen isteni!Családom csak úgy kapkodta, és majszolás közben, csak mottyogták, hogy olyan fincsi. És lám, amire megfordultam, épp egy darabot tudtam magamnak megmenteni. Na, nem baj, gondoltam legközelebb is készítek, csak másmilyen ízesítésűt. És akkor nem ordítom el magamat, hogy kisült a süti, lehet jönni, hanem inkább elmentek gyorsba magamnak is egy pár darabot. Szeretem a gyors sütiket, ha úgy vágyodom valami finomra, és épp lusta vagyok, – akár a nyári melegben – készíteni egy nagyobb horderejű süteményt. A lényeg, hogy gyors, egyszerű, és oltárian finom legyen. Aki szereti a sokát, sajtot, tuti biztosan, ezek a finom sonkás dupla sajtos csigák a mennybe röpítik, ezek lesznek a kedvencei. Arról nem is beszélve, hogy kiváló vendégváró, sőt az ünnepi asztalon is megállja a helyét, sőt a gyerekek uzsizs dobozába is becsempészhetünk belőle egy pár darabot, higgyétek el értékelni fogják. Kezdőknek is ajánlom, mert nagyon könnyű elkészíteni. Sonkás dupla sajtos tekercs leveles tésztából gluténmentes receptHozzávalók:1 csomag leveles tészta – gluténmentesen itt200 g sonka – “efef” gluténmentes sonkák itt1-2 zacskó mozzarella sajtkb. 15-20 dkg cheddar sajt – reszelveTetejére:1 db tojásfehérjeA hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:http://azsiabolt.hu/termekekhttp://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1Sonkás dupla sajtos tekercs leveles tésztábólelkészítése:Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.A leveles tésztát vegyük ki a hűtőből, elkészítés előtt kb. 5-10 perccel. Majd tekerjük ki. Reszeljük le a sajtokat, a vágjuk apró kockára a sonka felvágottat. De ha még kisebbre szeretnénk, a reszelő nagylyukú részén le is reszelhetjük. Kinek melyik verzió tetszik. Majd tekerjük ki, a leveles tésztát, szórjuk, meg mozzarella sajttal és egy kicsit a cheddar sajttal is. Majd szórjuk rá az apróra vágott vagy reszelt sonka szeleteket, és megint szórjuk meg a maradék cheddar sajttal.Ezután tekerjük fel a végénél kezdve, és vágjuk fel szeletekre. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe a tekercseket, majd kenjük meg tojásfehérjével a tetejét és tegyük az előmelegített sütőbe, kb. 20 perc alatt készre sül, akkor jó, amikor szép aranybarna a teteje.