Vendégváró snack: A sajtos-chili con carne nachos tál

  • 2018.07.24.
  • 7

Igazi nachos grandeMelynek elődje, valóságos hollywoodi karriert futott be!Pedig, azért nem is olyan régen még a legolcsóbb, leghétköznapibb eledelnek számított, és a szegény ember ételének nevezték. Viszont mára ez a fiatalok egyik nagy kedvence, hiszen minden bisztróban, büfében, újabban a pizzázókban is ott a helye. Nem szólva a filmvászonról, ahol a Bud Spencer-féle Piedone filmek emelték piedesztálra a chili con carnét, illetve a sült babot.Most egy kicsit újítottam rajta, és nachossal és sok reszelt sajttal tálaltam, ja és jalapeno paprikával, hogy igazán ütős legyen, hát, mit mondjak isteni lett. Ez olyan kézzel evős finomság, igazi mártogatós. Kiváló kerti partira, csajos bulikra, de persze ebédre, vacsira is kiváló, hiszen igazán laktató egytálétel, ja és a forró feltéten a nyúlós sajt, hát mit mondjak igazán nyálcsorgató finomság. Érdemes kipróbálni, tuti mind a tíz ujjadat megnyalod, jó-jó kézzel evős, nem csak azért nyalogatjuk, mert épp ez a finomság rácsorog az ujjunkra, hanem azért mert egyszerűen abbahagyhatatlan finomság. Arról nem is beszélve, hogy laktató, és pukkadásig lehet belőle enni. És csak annyit mondanak, van még??? Szóval hajrá, bátran készítsétek el, kezdőknek is ajánlom.Sajtos-chili con carne nachos tál recept gluténmentes Hozzávalók:4 ek  kókuszolajkb. 8 dkg házi füstölt húsos szalonna1 nagy fej hagyma2 gerezd fokhagyma1 db piros Kaliforniai paprika1 db sárga Kaliforniai paprika1 db zöld Kaliforniai paprika2 db paradicsom1 chili paprika1 kg darált sertéstarjaFűszerek:2 kk *őrölt kömény2 kk *szárított koriander levél2 csipet *oregáno1 kk*Himalája só2 kk *ötbors durvára darált fűszer itt2 kk *Dallas fűszerkeverék itt2 db marhahúsleves kocka2-4 kk *Kalocsai édes pirospaprika1 konzerv vörös bab 1 konzerv fehér bab1 konzerv kukoricás1 doboz Happy-Frucht Tomaten – hámozott paradicsom, paradicsomlébenTálaláshoz:nachosreszelt cheddar sajtsavanyú jalapeno paprikaA hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:http://azsiabolt.hu/termekekhttp://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1Sajtos-chili con carne nachos tál elkészítése: Egy lábosban kókuszolajon megpirítjuk az apróra vágott húsos szalonnát, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, tovább pirítjuk, majd a kaliforniai paprikát, összepirítjuk, majd mehet bele a friss paradicsom, ezt követően, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, a felvágott chilit, és szintén összepirítjuk.Ha elkészült, hozzáadjuk a fűszereket, kevergetés mellett fél percig pirítjuk vigyázva, hogy ne égjen meg.Ezt követően rátesszük a darált húst, és hozzáadjuk a leveskockát (én bele szoktam reszelni), majd sózzuk, ízlésünknek megfelelően. Majd addig kevergetjük, amíg a hús kezd megbarnulni.A következő lépés, hogy megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, és készre főzzük. Amikor jó a hús, akkor hozzáadjuk az előfőzött fehér és vörös babot, kukoricát. És még egy pár percig összefőzzük, kb. 2-3 perc. Akkor jó, amikor jó besűrűsödik a leve. Ha elkészültünk tálalhatjuk is, tegyünk a tányérra nachost, tegyük a tetejére a chilis con carne-ből, majd szórjuk meg jó sok reszelt sajttal.