Csak egyszerűen: Epres túrókrémes csiga fehércsokoládéval

  • 2018.06.11.
  • 2

Gyors finomságra vágysz?
Akkor ezt készítsd el!
Imádom a nyarat, mert ilyenkor roskadoznak a piacok a szebbnél szebb gyümölcsöktől. Vagy épp sokunk kertjében érnek a színes, ízletes és zamatos gyümölcsök. Jobbnál jobb és finomabbnál finomabb süteményeket lehet készíteni belőlük.
Ma, amit hoztam nektek, egy nagyon egyszerű finomság, az epres túrókrémes csiga, melyet megbolondítottam fehércsokoládéval. A zamatos eper, a túró és a fehércsokoládé nagyon jó párosítást alkotnak, és hihetetlenül finom desszert lesz belőlük. Érdemes kipróbálni, nagyon finom. Kezdőnek is ajánlom, hiszen roppant egyszerű elkészíteni, csak egy bolti leveles tészta és pár hozzávaló szükséges hozzá, és már is falatozhatjuk, ezt az isteni finom süteményt.

Epres túrókrémes csiga fehércsokoládéval gluténmentes recept Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta gluténmentesen itt200 g túró – szobahőmérsékletű 1 púpos ek mascarpone – szobahőmérsékletű2-2,5 ek porcukor – ízlés szerint 80-100 g eper 100 fehércsokoládé gluténmentesen itt és itt1 tojás – felverve Díszítéshez: porcukor
Epres túrókrémes csiga fehércsokoládéval elkészítése: Az epret mossuk meg, hagyjuk leszáradni, majd csumázzuk ki. Majd vágjuk apró kockára. Egy pár szemet hagyjunk a díszítéshez. Ezután a fehércsokoládét vágjuk apró kockára, és tegyük félre.
Ha ezzel elkészültünk, akkor egy tálba tegyük bele a túrót, a mascarponét, porcukrot, majd keverjük el. (A mascarpone mennyisége, függ a túró állagától, ha nagyon vizes, akkor csak 1 ek tegyünk bele, ha szárazabb, akkor mehet bele a 1,5-2 ek.-al). A leveles tésztát hajtogassuk ki, és kenjük meg a túrókrémmel, szórjuk meg a kockára vágott eperrel, majd a fehércsokoládéval.
Majd a szélesebb részénél, kezdjük feltekerni, az alatta lévő sütőpapír segítségével. De úgy is csinálhatjuk, hogy a leves tészta szélesebb részéhez tesszük a túrókrémet, egy csíkban, és úgy tekerjük fel. Ki, ahogy szeretné, úgy csinálja. Majd ha készen vagyunk a tekeréssel, emeljük át egy tepsibe, és tegyük a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen, én kb. fél órát hagytam a hidegen. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Ezt követően, vágjuk kb. 2-3 ujjnyi vastagságú szeletekre, és tegyük megfordítva, egy sütőpapíros tepsibe. Utána verjük fel a tojást, egy ecset segítségével a leveles tészta széleit, oldalát kenjük át.Majd mehet a 180 fokos sütőbe kb. 20-40 percre, akkor jó, amikor szép arany barnára sültek. Nekem a gázsütőmön kb. 33-35 perc kellett.