Nyárimádó: Epres-fehércsokis mousse torta házi babapiskótával

  • 2018.05.31.
  • 9

Élvezetek birodalma!
Krémes, csábító, nyárindító finomság.


Könnyű, de elegáns desszert, amiben a fehércsoki mousse és az eper egy-egy falatban együtt alkotnak egészet. Hétvégére, kerti partira, csajos délutánokra, családnak, barátoknak, vendégeknek igazán gyorsan elkészíthető sütemény. Sőt előre tervezhető, mert a legtöbb időt a hűsöléssel tölti, magányában a hűtőben.
És azt tudtátok?, hogy ez a légies textúrájú hab, azaz – franciául sokkalta elegánsabban hangzó –  mousse, a 18. században kezdte meg azóta is töretlen karrierjét. Ekkortájt vette át az uralmat a franciaországi desszertek körében a hab alapokon nyugvó, a mai napig méltán híres csokoládéhab, a mousse au chocolat. És az a szép benne, hogy rengeteg változatban már elkészíthető, legnagyobb örömünkre. Én most, ezt a finom süteményt, a lányomnak készítettem gyereknapra, hiszen egy „Igazi Hercegnőnek” ilyen torta jár… Kezdőknek is ajánlom, és ha nem is vagy egy konyhatündér, még akkor is sikerülni fog elkészíteni, ezt az egyszerű fehércsokoládés-epres mousse tortát.



Epres-fehércsokis mousse torta házi babapiskótával gluténmentes recept Hozzávalók: (23 cm tortaforma) házi babapiskóta – receptet itt olvashatod Fehércsokis réteg: 200 g fehércsokoládé 150 ml habtejszín 200 ml habtejszín 3 db lapzselatin Epres réteg:300 g eper darabolva2,5 ek cukor 3 db lapzselatin200 ml habtejszín

(*Tipp: A jó habtejszín felveréséhez, 30-38%-os jó hideg tejszín szükséges, az alábbi linken találsz állati tejszínhabra vonatkozóan tippeket, én a Meggle tejszínhabot használtam, és jelentem kézi habverővel tökéletes habot tudtam kreálni.   Meggle habtejszín 30% Parmalat Chef habtejszín 33% Milli habtejszín 35% Békás Kft termékei 30-37% KEN NATA 35% habtejszínKEN NATA 38% habtejszín Debic 35% habtejszín

Epres-fehércsokis mousse torta házi babapiskótával elkészítése: A házi babapiskótát készítsük el, hamar készen van 15-20 perc alatt, hagyjuk teljesen kihűlni, és utána már fel is használhatjuk, nem kell áztatgatni. A házi babapiskóta receptjét, az alábbi linkre kattintva olvashatod: Házi babapiskótaA kihűlt babapiskótával (ezek nem olyan vastagok, mint a bolti) egy 23 cm-es tortaforma alját rakosgassunk ki, három rétegben, úgy hogy mindenhol fedje az alját. Majd tegyük félre.