Mosolyra csábító: Fanta szelet

  • 2018.05.26.
  • 9

Egy finom frissítő szelet!
Mely olyan szép, mint a napsugár, és igazán mosolyt csal az arcunkra, egy nyári délutánon, egy finom kávé mellett.


De ki ne ismerné ezt a finom és fantasztikus fanta sütit, más néven üdítős szelet, mirinda szelet, én most fantával készítettem el, és gluténmentesen, sőt mascarpone túrós krémmel.
Ezzel az ellenállhatatlan nyalánksággal elcsábíthatod a családodat, vendégeidet, és a siker garantált. Kezdőknek is ajánlom, nagyon részletesen leírtam, így elronthatatlan sütemény, nyugodtan hozzáfoghatnak.
Fanta szelet mascarponéval gluténmentes recept Hozzávalók: (23 cm tortaforma) 7 db tojás 7 ek csapott cukor 4 ek Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – Aldiban is kapható 2 ek rizsliszt itt és itt – Sparban is kapható 2 ek Holland kakaópor egy csipet *Himalája só 1 csomag sütőport 50 ml olaj Mascarponés túrókrém: 500 g zsíros túró 120 g cukor 250 g mascarpone – szobahőmérsékletű 2 csomag vaníliás cukor 1 db citrom reszelt héja Fanta túrós szelet tetejére, Fanta vaníliapuding: 700 ml szénsavas zéró Fanta üdítőital 2 csomag „Haas” gluténmentes vanília pudingpor 1 ek citrom leve 3½ ek cukor

Fanta szelet mascarponéval elkészítése: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tortaformát béleljük ki, az alját, sütőpapírral. A kimért liszteteket, sütőport, kakaóport szitáljuk át egy sűrű szitán. Majd tegyük félre.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval, a hozzávalóknál lévő cukor felével kemény habbá verjük, egy robotgép segítségével. Majd tegyük félre.
A tojássárgáját a maradék cukorral kikeverjük, akkor jó, ha szép halványsárga színe van, és úgymond nem ropog a cukor a robotgép alatt. *Tipp: Kezdőknek még, de van egy másik trükk is, amikor a robotgép habverőjét kivesszük a masszából és egy 8-as számot tudunk rajzolni a lecsurgó massza keverékéből, és ez látszik, na, akkor tuti ki van keverve a tojás, a cukorral. Majd óvatosan, fokozatosan csurgassuk a tál oldalánál bele az olajat és közben keverjük el.
Ezután a felvert tojáshabot adjuk a cukros tojás sárgája keverékhez, és egy konyhai lapáttal, vagy fakanállal, óvatosan keverjük el, mindig alulról, felfelé keverjük, így nem törik össze a hab, és levegős lesz. Ezt követően adjuk hozzá a kakaós átszitált lisztkeveréket és a fakanállal keverjük el.
Majd öntsük a sütemény masszát a tortaformába, és süssük 180 fokon kb. 20-25 percig. Ekkor végezzünk tűpróbát. Ha beleszúrunk a közepébe egy hústűt, és nem ragad rá a tészta, akkor megsült.
Ha készen lett, hagyjuk teljesen langyosra hűlni, majd csatoljuk le a tortaforma oldalát és vágjuk ketté a tortát.