Amerikai steak fűszeres-sajttal töltött csirkemell rolád

  • 2018.05.25.
  • 5

Ez lesz a kedvenced, így még biztosan nem kóstoltad!
Nagyon sajtos, nagyon finom. Igazi gyerekbarát finomság!


Egyszerű és laktató finomság, ebédre, vacsira vagy vendégek részére is bevethető falatok. Bár olyan laktató, hogy egytől is jól lakik az ember fia, na meg a lánya. Arról nem is beszélve, hogy imádják a gyerekek, így becsempészhetjük az étrendjükbe a csirkehúsit, sajtot is, sőt az édesburgonyát és a paradicsomot is. Még a legrosszabb evő gyerek is tuti megeszi.
Mi nagyon szeretjük a mindenféle rántott dolgot, így ez is a nagy kedvenceink közé tartozik.  Kezdőknek is ajánlom, mert tényleg egyszerű elkészíteni, arról nem is beszélve, hogy tervezhető és előre dolgozhatunk, ha előkészítjük, akkor megy még a mélyhűtőbe pihenni. Csinálhatunk egyszerre akár dupla, tripla adagot is, lefagyasztva bármikor elővehető és csak panírozás és sütés van hátra. Nem kell vásárolni az előrepanírozott mirelit termékeket, ez tervezhető, és sokkal, de sokkal finomabb és egészségesebb.

Amerikai steak fűszeres sajttal töltött csirkemell rolád gluténmentes recept Hozzávalók: 1-2 db csirkemellfilé *Himalája só *Édes-erős steak bors *Amerikai steak fűszerkeverék 500 g gouda sajt téglaalap alakúPanírozás: rizsliszt itt és itt – Sparban is kapható tojás zsemlemorzsa – gluténmentesen itt A rizslisztet, tojást, zsemlemorzsát, külön-külön, én egy csipetnyi *himalája só, *cayenne bors, *ötbors fűszerkeverékkel ízesítettem. Köret: édesburgonyapüré receptet az alábbi linkre kattintva olvashatod: Különleges fűszeres panírban sült rántott hús, brokkolival és édesburgonya pürévelmagyar veresi koktél paradicsom – Spar,Lidl,Tesco is kapható Sütés: kókuszzsír
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

Sajttal töltött csirkemell rolád elkészítése: A csirkemellfilét kettévágjuk, majd hosszú, vékony csíkokra szeleteljük. A lényeg, hogy amikor feltekerjük a sajtra, körbe érje, és a vége fedje egy kicsit egymást. Ha rövidebb csíkok is vannak, nem gond, tegyük félre, és készítsünk belőle pld. ilyen finomságot, receptet az alábbi linkre kattintva olvashatod: Sajtos csirkemell ropogóst.
Ezt követően, fűszerezzük sóval, édes-erős steak borssal és amerikai steak borssal, ízlésünknek megfelelően. Azért így, mert így kevesebb fűszer kerül rá, mintha magát a csirkemellfilét fűszereznénk, még szeletbe, így nem tudjuk a gyerekeknek túlfűszerezni.Ezután a sajtot feldaraboljuk, kb. 3-4 cm vastagságú sajtot vágunk. Amúgy olyan, szép kis duci roládokat kapunk, de az a jó. Beleszúrunk a sajtba egy nyársat, nem kell teljesen átszúrni, de minimum, jó háromnegyedig legyen rajta a nyárs, lehet fa nyárs is, de azt előtte be kell áztatni vízbe, 15 percre. Így könnyebben tudjuk a csirkemellfilét rátekerni, és panírozásnál is jó szolgálatot tesz a nyárs, és sütésnél is.