A világbajnok: Különleges rántott csirkemell roppanós bundában

  • 2018.05.21.
  • 4

Minden falatja élvezetes!
Szuperropogós, omlós és ízletes!

Ha szereted a rántott húst, ez tuti jó választás, érdemes kipróbálnod. Szerintem nincs olyan család, ahol ne kerülne az asztalra a rántott hús. Én gyerekkorom óta imádom, ezért is vagyok eltökélt híve, hogy mindig új ízesítést találjak ki, így soha sincsen egyforma rántott hús a családi asztalnál. Sőt, amiket készítek az egészséges étrendbe, diétába is beilleszthető, és a gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Finomak, és nem tocsognak az olajban. Ez persze köszönhető a kókuszzsírnak is, melyről itt olvashatsz.Amióta a lányom gluténérzékeny, így még jobban eltökélt vagyok, hogy mindig újabb és újabb ötletekkel rukkolja elő, persze az Ő nagy-nagy örömére. És ahogy mondta, „Anya, ez nagyon finom, minden falatja élvezetes”. Arról nem is beszélve, hogy akár zsömlébe, sok salátával, tuti jó rántott csirkés szendvics készíthető, melyet akár magunkkal is vihetünk munkába, vagy gyerekeknek tízóraira, uzsonnára, piknikre, kirándulásra is kiváló. De az ünnepi asztal sztárja is lehet, ez a finom rántott csirkemell. Kezdőknek is ajánlom, mert egyszerű elkészíteni, és nagyon finom.

Különleges rántott csirkemell roppanós bundában, tejszínes krémes krumplipürével, narancsos salátával gluténmentes recept Hozzávalók: 4 db csirkemellfilé tej Fűszerek: *Himalája só *fokhagyma por *Texasi füstős fűszerkeverék *édes-erős steak bors *Mediterrán grill fűszerkeverékPanírozáshoz: natúr corn flakes mandula rizsliszt 3 db tojás 1 ek mascarpone – szobahőmérsékletű 2 ek tejszín *ötbors durvára darált fűszer *Himalája só Saláta: koktélparadicsom – félbe vágva madársaláta zöldhagyma uborka Narancsos saláta öntet: 1 db narancs kifacsart leve egy csipet *ötbors durvára darált fűszer kb. 1-1,5 dl extra szűz olívaolaj  Sütéshez: kb. 4-5 ek kókuszzsír Tejszínes krumplipüré receptjét itt olvashatod

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1


Különleges rántott csirkemell roppanós bundában elkészítése: A csirkemellfiléket keresztbe kettévágjuk. Így kapunk 8 szeletet. Ezután tegyük egy műanyag dobozba, és öntsünk rá tejet. Ezáltal szép puha és szaftos lesz majd a rántott csirkemellfilé, ha kisütjük. Majd lefedve, tegyük a hűtőbe egy pár órára, vagy egy egész éjszakára. Ezt követően, csöpögtessük le, és töröljük szárazra, papírtörlővel. Majd a hozzávalóknál lévő fűszerekkel szórjuk meg, ízesítsük a csirkemellet.
Ezt követően készítsük el a panírozáshoz az alapanyagokat. Kezdőknek leírom a lépéseket.
Panírozás:  (3 tányérba téve: 1. rizsliszt 2. tojás keverék 3. zsemlemorzsa keverék az alábbiak szerint.) Első tányér:  rizsliszt egy csipet *Himalája só (aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönköly fehér búzalisztet) Második tányér:  3 tojás  egy csipet *Himalája só egy csipet *ötbors durvára darált fűszer itt 1 ek mascarpone – szobahőmérsékletű 2 ek tejszín Harmadik tányér:  egy nagy maréknyi mandula 1 bögre Corn Flakes natúr kukoricapehely itt  együtt összedarálva.