Egészséges fitt falatok: Sajtos csirkemell ropogós

  • 2018.05.19.
  • 4

Fitt snackek gyorsan, a kilófaló finomság!

A ropogós, sajtos réteggel borított fűszeres csirkemell, hozzá a finom fokhagymás mártogatós, ennél jobb és finomabb falatok nincsenek is.


Egyszerűen elkészíthető finomság, melyért a gyerekek is odáig vannak meg vissza. Nem érdemes boltban előrepanírozott nuggets vásárolni. Egészséges fitt falatok gluténmentesen, egyszerűen, sőt panír nélkül elkészíthetőek. Kiváló reggelire, tízóraira, uzsonnára, ebédre, vacsorára, tehát bármikor ehető finomság, mártogatóssal, akár saláta kíséretében, vagy más köretet is adhatunk hozzá, ha szeretnénk. Kezdőknek is ajánlom, mert könnyű elkészíteni, csak összekeverjük, pihentetjük és sütjük. 


Sajtos csirkemell ropogós falatok gluténmentes recept Hozzávalók: (10 db) 200 g csirkemellfilé 1 csomag mozzarella sajt 1 db tojás 40 ml majonéz 1 púpos ek rizsliszt ¼ csokor petrezselyem ½ kk *Himalája só 1 mk mustár 1 kk *édes-erős steak bors egy csipet *cayenne bors 100 g gouda sajt Fokhagymás ajoli mártogatós: 60 ml majonéz 1 gerezd fokhagyma – átnyomva egy kisebb citrom felének a leve egy nagy csipet *Himalája só két nagy csipetnyi *ötbors fűszer 3 púpos ek tejföl – (én magyar tejfölt használok) Saláta: paradicsom uborka retek jégsaláta zöldhagyma Sütéshez: kókuszzsír
Ha nagy a család, emeljük meg az anyaghányadot, a fenti mennyiségből 10 db sajtos csirkemell ropogós lesz!

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1


Sajtos csirkemell ropogós falatok elkészítése: A fokhagymás ajoli mártogatós hozzávalóit, tegyük egy tálba, jól keverjük el, majd tegyük lefedve a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek.A csirkemellfilét vékony csíkokra, majd apró kockákra vágjuk, ha elkészültünk tegyük egy tálba. *Tipp: Megsúgom, hogy ezt a finom sajtos csirkemell ropogóst, mindig a csirkemellen lévő, kisebb darabjaiból szoktam elkészíteni, tökéletes rá.  Mindig, amikor csirkemellet készítek, levágom ezeket az oldalán lévő kisebb darabokat, bezacskózva megy a mélyhűtőbe, is ilyen finom sajtos csirkés ropogós készítek belőle.
Ezután reszeljük le mindkét sajtot, a mozzarellát nagy lyukú reszelőn, a gouda sajtot sajtreszelő részén végezzük el. A petrezselymet vágjuk apróra. Ha elkészültünk, adjuk a csirkemellhez a sajtokat, a tojást, a majonézt, a rizslisztet, a petrezselymet, sót, mustárt, édes-erős steak borsot, cayenne borst majd jól keverjük el. Lehet a kezünkkel is, így jobban összekeveredik.
Ezt követően fóliával letakarva, tegyük a hűtőbe, minimum fél órára. Ha letelt az idő, akkor fogjunk egy fagyis kanalat, vagy evőkanalat (így egyforma nagyságúak lesznek), és mérjük ki a sajtos csirkemell ropogós nuggets falatokat a masszából, göngörgessük meg, majd lapítsuk el, és serpenyőbe felhevített kókuszzsíron süssük ki. De frituba is kisüthető.
Ha készen lettünk, csak mártogatóssal, vagy mint én salátával kínáljuk meglocsolva a fokhagymás ajoli szósszal.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza