Ízek világa: Mediterrán sok zöldséges sajtos tészta sült csirkemellel

  • 2018.04.30.
  • 3

Vitamindús finomság!
 
Turbózd fel a szervezetedet vitaminnal, úgy, hogy közben jól is laksz.

Imádom a tavaszt és a nyarat, sok zöldség és gyümölcs, megannyi finomsággal tuningolhatjuk magunkat. És tényleg, ha valami egyszerű és gyors fogást készítenél, amihez nem is kell sok idő, max. 30 perc, érdemes tészta ételeket választani. Hiszen tésztát főzni mindenki tud, és ez kis ez, meg az rá, és kész is van a gyors ebéd vagy akár a vacsora. De pld. ha váratlan vendég érkezik hozzád, akkor is jó választás ez a laktató egytálétel. Ez a receptem, igazi mentőövként funkcionál, arról nem is beszélve, hogy nagyon finom. Kezdőknek is ajánlom, mert egyszerű elkészíteni. Egyszerűbb volt elkészíteni, mint leírni részletesen a receptet.

Mediterrán sok zöldséges sajtos tészta sült csirkemellel gluténmentes recept Hozzávalók: 4 db csirkemellfilé *Himalája só *Édes-erős steak bors fűszerkeverék *Mediterrán grill fűszerkeverék *cayenne bors Zöldség: friss brokkoli 1 konzerv kukorica vagy mirelit 300 g barna csiperkegomba 100-150 g házi füstölt húsos szalonna2 szál zöldhagyma Kaliforniai paprika (piros-zöld-sárga) 400 ml tejszín 150 g cheddar sajt *Édes-erős steak bors – ízlés szerint *Himalája só – ízlés szerint6-8 db koktél paradicsom félbevágva2 maréknyi baby spenót 1 csokor petrezselyem levél – apróra vágvaTészta: Barilla tagliatelle tészta itt – gluténmentesen Barilla itt és Padthai rizstészta itt
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1


Mediterrán sok zöldséges sajtos tészta sült csirkemellel elkészítése: A csirkemellet a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, majd tegyük félre. A zöldségeket, a kaliforniai paprikát apró kockára, a zöldhagymát karikára, a szalonnát apró kockára. A barna csiperkegombát szeletekre vágjuk fel. A petrezselyem leveleket vágjuk fel apróra. A koktél paradicsomot vágjuk félbe. A sajtot reszeljük le.
A brokkoli szárát vágjuk le, tegyük el, jó lesz levesbe ízesítőnek. Majd forraljunk vizet, sózzuk, és tegyünk bele egy negyed kk-nyi szódabikarbónát, ha felforrt, dobjuk bele a rózsáira szedett brokkolit, és 5-6 percig blansírozzuk, vagyis előfőzzük. Ha kész, szűrjük le, tegyük jeges vízbe, vagy hideg vízbe, így leállítjuk a főzést, és megmarad a szép mélyzöld színe, majd ismét szűrjük le, és tegyük félre.
Majd a csiperkegombát, egy evőkanál kókuszolajon pirítsuk meg, magas hőfokon egy serpenyőbe. Ha elkészült a végén sózzuk és borsozzuk. (*Himalája só, *Édes-csípős steak bors)A tésztának való vizet, forraljuk fel, és sózzuk. Majd az utasításnak megfelelően főzzük ki.Barilla tészta főzéséről, az alábbi blog bejegyzésemnél olvashatsz. Tejszínes-sajtos Carbonara, pirított spárgával és gombával