Omlós rántott csirkemell mogyorós bundában

  • 2018.04.09.
  • 7

Ez mindig jó választás!

Így még biztosan nem kóstoltad!


Laktató és finom, vajpuha rántott hús, ropogós bundában. Ha szereted a rántott csirkemellet, ezt tuti készítsd el, isteni finom, omlós és puha hús, különleges bundában. Ebédre, vacsira, egy kis mandarinos salátával, tökéletes fogás.Ajánlom a kezdőknek is, mert egyszerű elkészíteni. És mindenkinek, aki szereti a rántott csirkemellet. Sőt az egészséges étrendet követőknek, diétázóknak, fogyókúrázóknak, gluténmentes étrendet követőknek is kiváló választás. Tuti nem maradtok éhesek, és nagyon finom, sőt igazi vendégváró finomság.



Omlós rántott csirkemell, mogyorós bundában, mandarinos salátával Hozzávalók: 4 db csirkemellfilé tej Fűszerek: *Himalája só *fokhagyma granulátum itt *Texasi füstős fűszerkeverék itt *édes-erős steak bors itt *Las Vegas grill fűszerkeverék ittPanírozáshoz: natúr corn flakes sós mogyoró rizsliszt 3 db tojás 1 ek mascarpone – szobahőmérsékletű 2 ek tejszín *ötbors durvára darált fűszer *Himalája só Mandarinos saláta: koktélparadicsom – félbe vágva vegyes zöldsaláta (rukkola, madársaláta, baby spenót) zöldpaprika – karikára vágva, vagy negyedekbe, vagy vékony csíkokra vajretek – karikára vágva – ha szezonja van Saláta öntet: 4 db mandarin kifacsart leve egy csipet *ötbors durvára darált fűszeregy csipet *Himalája só kb. 1-1,5 dl extra szűz olívaolaj  Sütéshez: kb. 4-5 ek kókuszzsír
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1



Különleges rántott csirkemell elkészítése: A csirkemellfiléket keresztbe kettévágjuk. Így kapunk 8 szeletet. Ezután tegyük egy műanyag dobozba, és öntsünk rá tejet. Ezáltal szép puha és szaftos lesz majd a rántott csirkemellfilé, ha kisütjük. Majd lefedve, tegyük a hűtőbe egy pár órára, vagy egy egész éjszakára. Ezt követően, csöpögtessük le, és töröljük szárazra, papírtörlővel. Majd a hozzávalóknál lévő fűszerekkel szórjuk meg, ízesítsük a csirkemellet. Ezt követően készítsük el a panírozáshoz az alapanyagokat. Kezdőknek leírom a lépéseket.

Panírozás:  (3 tányérba téve: 1. rizsliszt 2. tojás keverék 3. zsemlemorzsa keverék az alábbiak szerint.) Első tányér:  rizsliszt itt és itt – Sparban is kapható egy csipet *Himalája só (aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönköly fehér búzalisztet) Második tányér:  3 tojás  *Himalája só itt *egy csipet ötbors durvára darált fűszer itt 1 ek mascarpone – szobahőmérsékletű 2 ek tejszín Harmadik tányér:  egy nagy maréknyi sós földimogyoró 1-2 bögre Corn Flakes natúr kukoricapehely itt  együtt összedarálva. A csirkemellfilét liszt, aztán tojásos keverék, majd a corn flakes keverékbe mártsuk bele, forgassuk meg. Tegyük egy tálcára az elkészült, panírozott húsokat.
Egy serpenyőbe tegyünk kókuszzsírt, és hevítsük fel és ebbe süssük ki a panírozott húst. Ha elkészült, szedjük tányérra. Akinek van frituja az abban süsse ki, én is így tettem. A salátának valót egy tálba vágjuk fel, helyezzük el. Az öntetnek való hozzávalókat tegyük egy kis befőttes üvegbe, rá a tetőt és jól rázzuk össze. Majd tálalásnál locsoljuk meg az öntettel a vegyes salátát.*Tipp: Ha elkészültünk, szedjük papírtörlőre, de egymás mellé rakosgassuk a húst, és ne egymásra, mert különben a hőtől, vagyis a gőztől felpuhul a panír és nem marad ropogós az állaga. Ez minden rántott dologra érvényes. Ha elkészültünk, tálalhatjuk is kedves családunknak a mindenki által közkedvelt finom extra ropogós ránt