Több mint finom: Zöldborsófőzelék sült szalonnával és virslivel

  • 2018.04.03.
  • 4

Amikor a gyermekkor visszaköszön!
Finom ízek, egyszerűen és olcsón. A legjobb és legfinomabb, egy ízletes zöldborsófőzelék kincset ér.


Ha nincs ötleted, hogy mit főzzél, és gyorsan kell valami finomság, érdemes elővennünk a gyermekkori emlékeket, pillanatokat, és már is eszünkbe jut ez a finom zöldborsófőzelék.   Hányszor, de hányszor ettünk ilyen finomságot, és sose untuk meg. Talán azért szerettük annyira, mert kicsit édeskés volt. De bárhogyan is, felnőttként is a kedvenceink közé tartozik. És arról nem is beszélve, hogy pillanatok alatt tudunk finom ebédet, vagy vacsorát varázsolni az asztalra, és nem utolsó sorban, a gyerekek is szeretik a zöldborsófőzeléket. Hiszen, minden egyes alkalommal különleges és finom, bármilyen feltéttel tálalhatjuk. Egészséges, egyszerű és laktató finomság, sőt akár gluténmentesen is elkészíthető, ahogyan én most tettem. Kezdőknek is ajánlom.

Zöldborsófőzelék sült szalonnával és virslivel gluténmentes Hozzávalók: 1 kg mirelit zöldborsó – (szezonba friss zöldborsóval) 2 ek vaj*Himalája só – ízlés szerint 1 csokor petrezselyem 2 púpos ek cukor 2 púpos ek *tápióka liszt itt 200 ml víz 800 ml tej 100 ml tejszín 2 nagy csipet *ötbors durvára darált fűszer itt 1 db marhahúsleves kocka gluténmentesen itt Feltét: virsli gluténmentesen itt házi füstölt húsos szalonna
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1


Zöldborsófőzelék házi sült szalonnával és virslivel elkészítése: A vajat felolvasztjuk egy lábasban. Majd hozzáadjuk a zöldborsót, és pirítjuk pár percig. Majd felöntjük a vízzel, és ízesítjük a húsleveskockával, és borsozzuk meg. Főzzük pár percig, majd felöntjük a tejjel, és készre főzzük a borsót. Kóstoljuk meg a borsót, hogy mikor jó.  Mi egy kicsit roppanósra szoktuk hagyni, mi így szeretjük.
Amikor már majdnem készen van, szórjuk rá a tápióka lisztet, jól keverjük el, (a tápióka liszt nem csomósodik, így nyugodtan használhatjuk, és gluténmentes), majd ízesítsük, sóval és cukorral, és főzzük még 5 percig. Majd adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, és tejszínt. Jól keverjük össze. És íme, már tálalhatjuk ezt a finomságot.
Én sült szalonnát és virslit adtam feltétnek, melyet 1 ek kókuszzsíron egy teflon serpenyőbe, kisütöttem. Szeretem a sós és az enyhén édes zöldborsófőzelék íz hatását. De bármi lehet a feltét, amit szeretünk, pld. tükörtojás, fasírt, buggyantott tojás, pörkölt, ki, amit szeret. Sőt feltét nélkül is kiváló étek.

Kedves egészségetekre!
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza