A kihagyhatatlan: Házi dupla sajtos ropi

  • 2018.03.26.
  • 7

Az igazi rágcsa!

Jönnek az ünnepek, lesz itt dínomdánom, vigalom, ilyenkor jól jön, egy kis ropogtatni való finomság.

De nemcsak ünnepekre, hanem hétköznapokra is ajánlom: vihetjük munkába, becsempészhetjük a gyerekeknek az uzsis dobozába, csajos, pasis beszélgetős délutánokra, mindig bevethető ez a finomság. Szereti gyerek, felnőtt egyaránt, mindenki kedvence, szinte 5 perc alatt elkapkodják, hiszen ki ne szeretné a ropit. Kezdőknek is ajánlom, mert 30 perc alatt elkészíthető, és ha megkóstoljátok, tuti nem bírjátok abbahagyni.


Házi dupla sajtos ropi gluténmentes Hozzávalók: 300 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék 100 g rizsliszt (aki nem gluténérzékeny, az használhat 400 g Bio tönköly fehér búzalisztet) 1 csapott ek *Himalája só 1 kk sütőpor 250 g margarin Majd hozzáad: 1 db tojássárgája 4 ek tejföl 2 ek mascarpone 15 dkg trappista sajt – reszelve a tésztába 1 kk Kalocsai pirospaprika ½ kk cayenne bors 2 csipet ötbors durvára darált Tetejére: 1 tojássárgája 3 ek tejszíntrappista sajt – reszelve
Dupla sajtos ropi elkészítése: A kétféle lisztet, sót, sütőpor, egy szitán átszitáljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg margarint, és morzsoljuk össze. Majd adjuk hozzá a tojássárgáját, tejfölt, és a tésztába való mennyiségű reszelt trappista sajtot, és a fűszereket: pirospaprika, cayenne bors, és az ötbors fűszert. Majd jól dolgozzuk össze a kezünkkel.
Fóliába csomagolva, tegyük a hűtőbe egy órára. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Ha letelt az idő, akkor vegyük ki a tésztát, és lisztezett (Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék) deszkára tegyük és nyújtsuk ki.
Majd vágjuk fel vékony csíkokra, és helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tojássárgáját a tejszínnel verjük fel egy villával, és kenjük meg a sajtos ropi tetejét egy ecset segítségével. Ezután szórjuk meg a tetejüket egyenként, reszelt sajttal. Igen, egyenként, én nem vagyok rest így megcsinálni, szeretem, ha jó sajtos.
Ezt követően, tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 180 fokon 9-10 percig. Nekem a gázsütőmön 10 perc kellett. Akkor jó, amikor szép aranysárga. Majd kínáljuk kedves családunknak, vendégeinknek ezt az isteni finom gluténmentes dupla sajtos ropit.Kedves egészségetekre.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza