Kilófaló: Húsos-sajtos töltött paprika

  • 2018.03.18.
  • 4

Igazi ízvarázs!
Egyszerű, könnyed, laktató és mindenki szereti.

Bár most ez a töltött paprika, nem az Nagyi féle klasszikus, magyaros töltött paprika, hanem egy kicsit más. Igazából sült paprika, megtöltve minden finomsággal, és a nyúlós dupla sajt koronázza meg a tetejét. Isteni finom, nemcsak jól néz ki, de egészséges is. Arról nem is beszélve, hogy tényleg egyszerű elkészíteni. Kezdőknek is ajánlom.

Húsos-sajtos töltött paprika gluténmentes recept Hozzávalók: 3-4 db felső csirkecombPác: 1 ek *Himalája só1 ek cukor1 szál zöldhagyma1 karika gyömbérkb. fél liter vízSült paprikához: 3 db Kaliforniai paprika extra szűz olívaolaj *ötbors durvára darált fűszer *Himalája sóRaguhoz:1 szál póréhagyma kb. 50-60 g bacon apró kockára vágva Fűszerek: 1 kk *édes-erős steak bors 2 kk *Las Vegasi grill fűszerkeverék 4 db csiperkegomba 2 zacskó mozzarella sajt 12 szelet vékonyra szeletelt sajt 2 ek kókuszolaj
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Húsos-sajtos töltött paprika elkészítése: A csirkecombokat tegyük egy műanyag dobozba, majd keverjünk össze fél liter vizet egy evőkanál Himalája sóval és cukorral, és öntsük a csirkecombokra, (ha kevés a víz, öntsük fel, úgy hogy ellepje), adjunk hozzá egy szál zöldhagymát darabokra vágva, és egy karika gyömbért, majd fedjük le, és hagyjuk pácolódni egy éjszakán keresztül, vagy pár órát.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A Kaliforniai paprikát vágjuk félbe, majd a magrészét óvatosan vágjuk ki, de a szárát hagyjuk rajta, így szépen megáll majd a tepsibe. Ezt követően kenjünk ki egy tepsit olíva olajjal, majd helyezzük a félbe vágott paprikákat a tepsibe, sózzuk, borsozzuk, és tegyük az előmelegített sütőbe 30 percre.
Amíg sül a paprika, csöpögtessük el a csirkecombot, törölgessük meg, és csontozzuk ki, és vágjuk vékony csíkokra a húst. A bacont vágjuk fel kockára. Majd a póréhagymát vágjuk félbe, és jól mossuk meg a réseknél, majd vágjuk fel. Ha elkészültünk, akkor egy serpenyőbe vagy wokba forrósítsunk fel 2 ek kókuszolajat, majd dobjuk bele a bacont és kezdjük el pirítani, majd jöhet hozzá a póréhagyma és pirítsuk tovább. Ezt követően adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott csirkecombot, és a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük.
Közben már elkészült a paprika is, vegyük ki a sütőből, és tegyük félre. Majd félig lefedve, többször megkeverve főzzük készre. Ezt követően egy másik serpenyőbe egy ek kókuszolajat hevítsük fel és pirítsuk meg a felvágott gombát, ha elkészült a végén sózzuk és borsozzuk ízlésünknek megfelelően, én egy csipetnyit adtam hozzá. Vágjuk fel a mozzarella sajtot, apró kockára.
Ezután állítsuk össze a húsos-sajtos töltött paprikánkat. A paprikába helyezzünk bele egy szelet sajtot, rá a póréhagymás húsos ragut, majd a tetejére a pirított gombát, és megint jön rá egy szelet sajt, ezután pedig az apróra vágott mozzarella sajtot halmozzuk a tetejére. Ha minden paprikát megtöltöttünk, akkor vegyük nagy hőmérsékletre a sütőt 200 fok, és addig süssük, amíg ráolvad a sajt, ez kb. 3-5 perc. Ha elkészült, már is tálalhatjuk ezt az isteni töltött paprikát a családnak, barátainknak. Kedves egészségetekre.