Jók és finomak egyszerre: Indiai tojásos tortilla, mentás joghurtos öntettel

  • 2018.02.21.
  • 8

Laktató indiai utcai reggeli!

Gazdag ízvilágával színesíthetjük a hétvégi reggelinket, de akár hétköznapra is, kiváló választás és garantáltan, tuti biztos, hogy jól indul a nap.

Ha egyszer ezt kipróbálod, elfelejted a régi hagyományos változatot… Az inspirációt Gordon Ramsay adta, szeretem az olyan ötleteket, ami elsőre megfog, és azt mondom magamban, hűha, ezt bizony el kell készítenem. Az inspiráció meg van, viszont azonnal tovább is gondoltam, – így voltam ezzel a recepttel is -, hisz egy kicsit módosítottam rajta egy-két kiegészítővel, amolyan magyarosan, ahogy szokták mondani. Így egy kicsit indiai, egy kicsit magyaros, és így lett tökéletes. Kezdőknek is ajánlom, mert egyszerű elkészíteni.


Indiai tojásos tortilla, mentás fűszeres joghurtos öntettel recept gluténmentesen is! Alap keverék: Hozzávalók: 2 db közepes vöröshagyma 1 pici darabka vaj 1 tk olívaolaj 1 tk egész kömény 1 tk egész mustármag *Himalája só *ötbors durvára darált fűszer 1 csokor petrezselyem – vagy kétmaréknyi spenót ¼ kolbász 3 dkg bacon Tojásos keverék: Hozzávalók: 5 db tojás 1 tk Garam masala 1 tk kurkuma 1 nagy csipet *Himalája só Mentás fűszeres joghurtos öntet Hozzávalók: 4 ek görög joghurt egy csipetnyi *Himalája só 1 mk kurkuma 4 ág menta levél Tortilla lepény kenyér: Hozzávalók: 250 g liszt 250 g görög joghurt ½ tk sütőpor ½ tk *Himalája só¼ citrom leve chili pehelyGluténmentes tortilla lepény kenyér receptjét itt  és itt olvashatjátok.
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1


Indiai tojásos tortilla, mentás fűszeres joghurtos öntettel elkészítése: Kezdjük a tortilla összeállítását, a fenti hozzávalókat egy tálba keverjük össze, utána gyúrjuk át egy pár percig, ha szükséges lisztezzük, és vágjuk ketté, tegyük félre, liszttel szórjuk meg.Készítsük el a hozzávalókat, a hagymát vágjuk félbe, így könnyebb megpucolni, és vágjuk fél karikákra. A kolbászt vágjuk apró kockára és a bacont is, vagy ha felvágva vettük a bacont, akkor nincs teendőnk vele. A petrezselymet is vágjuk fel, durvábbra, vagy apróbbra, ki ahogyan szeretné.
A tojás verjük fel egy tálba és sózzuk, tegyük félre felhasználásig.Készítsük el a mentás fűszerkeveréket, egy tálkába tegyük bele a joghurtot, a menta leveleket vágjuk apró darabokra és adjuk hozzá, sózzuk és tegyük bele a kurkumát és jól keverjük el, és tegyük félre.Ha minden előkészítettünk, akkor készítsük el az alapkeveréket, egy serpenyőbe tegyük bele az olívaolajat és forrósítsuk fel, tegyük bele a bacont, kolbászt és pirítsuk egy kicsit, utána a köményt, mustármagot és pirítsuk kb. fél percig, hogy a gazdag íz világukat, kihozzuk, – vigyázzunk meg ne égjenek – ezt követően tegyünk bele egy leheletnyi vajat és a hagymát, sózzuk, borsozzuk és pirítsuk arany barnára. Ha megpirult, akkor dobjuk bele a petrezselymet vagy a spenótot és pirítsuk tovább, – ha spenóttal készítjük, a levét el kell főzni -. Ha elkészültünk, akkor öntsük ki egy tálkába.
Készítsük el a tojásos keveréket. A serpenyőbe tegyünk olívaolajat, egy kis darabka vajat és forrósítsuk fel, tegyük bele a Garam masala-t, kurkumát, egy félpercnyi ideig vagy m