Egy falatnyi boldogság: Fitness habkönnyű tejes pite

  • 2018.02.19.
  • 8

Repetázni ér, Ki kér?

Koronázzuk meg a délutánt egy jó sütivel.

Egy falatnyi érzéki édesség, mindössze 15 perc előkészülettel, a többi időt magányosan tölti a sütőben. Csak összekeverd, megsütöd és ennyi az egész! Ez a Nagyi titkos tejes pite receptje, mely aranyat ér most egy kicsit felturbózva, egészségesebben, sőt gluténmentesen is.  Mennyeien finom, habkönnyű, egészséges desszert, a cukormentes savanykás cseresznye dzsemmel teljesen elvarázsol. Igazán helyt áll a családi asztalon, vendégváróként is kitűnő választás.

Fitness habkönnyű tejes pite, fekete cseresznye dzsemmel recept Hozzávalók: 4 tojás 3 ek *kókuszcukor itt 1 csomag vaníliás cukor 100 ml olvasztott vaj egy csipet *Himalája só 1 csomag sütőpor 250 g tönköly fehér búzaliszt (vagy gluténmentesen: 180 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – Aldiban is kapható és 70 g rizsliszt itt és itt – Sparban is kapható)1 liter tejTálaláshoz: Gyümölcs varázs: extra fekete cseresznyedzsem – cukor nélküli – Sparban lehet kapni
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1



Fitness habkönnyű tejes pite, fekete cseresznye dzsemmel elkészítése: Melegítsük elő a sütőt, alacsony hőfokra.Majd, egy közepes tepsit vajjal kenjünk ki.*Katt a képre, ha nagy méretben meg szeretnéd tekinteni:




A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ha készen vagyunk, tegyük félre.A cukrot, vaníliás cukrot, a tojás sárgájával habosra kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az olvasztott vajat és a sütőport.
Ezt követően, adjuk hozzá az átszitált lisztet, fokozatosan, több részletben, közben pedig a tejjel felváltva hígítjuk. Az utolsó fél liter tej előtt, keverjük hozzá egy spatula vagy fakanál segítségével a tojásfehérjét, ezt követően pedig a maradék tejet adjuk hozzá.