Bársonyosan ízletes: Gazdag csirkeraguleves

  • 2018.01.18.
  • 5

A legfinomabb raguleves!

Pénztárcakímélő és szemet gyönyörködtető ízletes finomság.

A sok zöldség, az illatos fűszerek és persze a friss hús teszi teljessé az élményt, ami után már legfeljebb, csak egy desszert fog kelleni. Arról nem is beszélve, hogy egy jó leves a mindennapjaink lételeme, és erősíti az immunrendszerünket is. Szeretek mindig újat alkotni, ami igazán kényeztet bennünket. Imádom, amikor télen elszürcsölhetek egy forró és gazdag csirkeragulevest. Sűrű, lágy és krémes. Nyammi… Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom, mert könnyű elkészíteni.
Gazdag csirkeraguleves gluténmentes recept Hozzávalók: 4 db felső csirkecomb 1 ek kókuszzsír – miért egészségesebb itt *Himalája só itt – és hatása a szervezetünkre itt *ötbors durvára vágva itt További hozzávalók: 1 db nagy vöröshagyma – apróra vágva 1 szál zöldhagyma – zöldjével együtt – karikára vágva 2 nagy gerezd fokhagyma – reszelve½ ek vaj 1½ alaplé vagy (2 db marhahúsleves kocka gluténmentesen itt és 1 ½ víz) Fűszerek: ½ kk *kakukkfű 2 db *babérlevél Zöldség: Egyforma kisebb kockára vágni: kisebb zellergumó ¼ csokor zeller levél 2 db sárgarépa2 db fehérrépa 1 db paprika 2 db paradicsom Hozzáadunk még: 2 db nagy krumpli 1 konzerv kukoricát – lé nélkül vagy 250 g mirelit kukoricát Sűrítés a legvégén: 100 ml tejjel 150 ml tejszínnel 2 csapott ek tápióka liszt itt vagy kukoricakeményítő ½ csokor petrezselyem – apróra vágva 1 szál zöldhagyma A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1


Gazdag csirkeraguleves elkészítése:A csirkecombról lefejtjük a bőrös részt. Majd a kilógó kis darabokat levágjuk, úgy mond formára, fazonra igazítjuk a csirkecombot. Így kis darab húsok is lesznek a levesbe. A zöldséget tisztítsuk meg, és vágjuk kisebb egyforma kockára. Ezt követően a csirkecombokat, sózzuk, borsozzuk. Majd egy lábasba, hevítsük fel a kókuszzsírt, és pirítsuk meg mindkét oldalát, ha készen van, szedjük ki egy tányérra, és tegyük félre.
Ezután a visszamaradt lábosban lévő zsiradékba, dobjuk bele egy kis vajat, és az apró kockára vágott hagymát, zöldhagymát, dinszteljük tovább, majd adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, jól keverjük el, és a csirkecombokat. A hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, jól keverjük el. Majd adjuk hozzá a kockára vágott zöldségeket, pirítsuk tovább egy kicsit, majd öntsük fel alaplével, ha nincs, akkor vízzel és 2 db marhahúsleves kockát adjunk hozzá.
Amikor háromnegyed részig megfőtt, tegyük hozzá a szintén kisebb kockára vágott krumplit. Majd főzzük tovább, amikor majdnem készen van, adjuk hozzá a kukoricát. Készítsük el a habarást, a tejet, tejszínt keverjük össze tápióka lisztel, vagy kukoricakeményítővel, és adjuk a leveshez, majd főzzük készre, még egy 5 perc és készen is van. A legvégén adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet.
Ha elkészült ez a gazdag csirkeragulevesünk, már is falatozhatjuk, ezt a szemet gyönyörködtető finoman selymes és forró levest. Szórjuk meg a tetejét, karikára vágott zöldhagymával.