5 perces: Kefires-vajas pogácsa egy kis extrával gluténmentesen

  • 2018.01.13.
  • 9

Igazi pasi fogó finomság!

Finom, könnyű, fűszeres, belül puha és kívül picit ropogós!

Ezzel a finomsággal aztán, el lehet kápráztatni a pasikat, vagy a családodat, barátaidat. Kettévágva tölthető minden finomsággal, amit szeretnél, sőt magában is isteni. Olyan egyszerű elkészíteni, hogy kezdő konyhatündérkék is hozzáláthatnak, és max. 30 perc alatt készen van.  Csak összekevered, egy-két mozdulattal összegyúrod, kiszaggatod (csak 5 perc) és megsütöd! Akár a vásárolt gluténmentes kenyér helyett, reggelire, napközben, vacsira bármikor jó választás, mert gyorsan készen van, friss és nagyon fincsike.
Pld. ha kisebbeket szaggatsz, akkor a kis fűszeres pogácsák, igazi vendégváró finomsággá avanzsálnak.  Bárhogyan is, ezt mindenképpen készítsd el, mert isteni finom. Aki nem gluténérzékeny, az alábbi linkre kattintva, olvashatja a búzaliszttel készült kefires-vajas pogácsa receptemet:Kefires ropogós pogácsa, marokkói pecsenyemártással és húspogácsával
A lányomnak is nagy kedvence ez a kefires pogácsa, ezért rajong, odáig van meg vissza tőle! Már úgy tudom, amikor a mondatát úgy kezdi, hogy: Anyucika??? – akkor tudom, hogy szeretne valami finomat, vagy valamit kérni szeretne. Ilyenkor fülig ér a szám a mosolytól, de hát ilyen cukik és imádni valóak a gyerekek.

Kefires-vajas pogácsa gluténmentes recept Hozzávalók:Kefires pogácsa tészta: (5 db nagy pogácsa és egy icipici) 200 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – Aldiban is kapható 50 g rizsliszt itt és itt – Sparban is kapható 2 kk sütőpor ½ kk szódabikarbóna 1 kk *Himalája só 125 g sótlan hidegvaj vagy margarin 190 ml kefir 1/3 cup tejszín Pogácsák lekenése: tej Szóráshoz: *édes-erős steak bors fűszer itt
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

Kefires-vajas pogácsa elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.Ezt követően állítsuk össze a pogácsa tésztáját. Egy tálba szitáljuk át kétféle lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót keverjük el, és adjuk hozzá a hűtőből kievett hideg és kockára vágott vajat, majd morzsoljuk össze, de nem kell teljesen, akkor jó, ha maradnak benne kis vaj darabkák. Én egy habkártyával, vagy műanyag konyhai lapáttal szoktam, csak úgy összevagdosni és összeforgatni a liszttel, kb. 1-2 perc maximum ennek az elvégzése.
Ha összedolgoztuk a vajat nagyjából a liszttel, akkor adjuk hozzá a kefirt és a tejszínt. Keverjük össze egy fakanállal a masszát. (még ilyenkor nem áll teljesen össze a tészta).Majd borítsuk ki egy lisztezett (Alfa-Mix lisztkeveréket használtam) deszkára, majd most gyúrjuk össze a kezünkkel, hogy összeálljon, kb. 1 perc. Nem kell csak annyira, hogy összeálljon a tészta, nem kell agyongyúrni. Ne bíbelődjünk vele sokat, mert a kezünk melegétől olvadhat a vaj. (a fázisképeket itt nézhetitek meg)Ezt követően, kezünkkel lapítsuk ki 1 cm-re, és egy nagyobb pogácsa szaggatóval szaggassuk ki, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.