Hófehérke is megirigyelné: Kókuszos mályvacukor

  • 2018.01.03.
  • 0

A gyerekek kedvence!
Szuper vendégváró finomság is lehet.
Ünnepek után, mindig jön a kérdés, hogy mi legyen a tojásfehérjével? Bármi, amit szeretnél! Lehet belőle készíteni pld.: kínai narancsos falatkákat, csokis angyaltortát, gyümölcsös habroládot, padlizsán és virsli chipset, kókuszos teasüteményt, madártejet dupla felhőcskékkel, gyümölcsös pavlova tortát vagy kókuszos Raffaello-t vaníliás vagy csokoládé pudinggal nyakon öntve, és ezt a finomságos mályvacukrot is stb…  A bejegyzés végén találjátok, ezeknek a finomságoknak a receptjét.
Bár azt gondolom, minden házi asszony tudja, hogy a tojásfehérjét, le is lehet fagyasztani fél évre, a hűtőben is eláll jól lezárt üvegedényben 2-3 napig, de a legjobb, ha minél hamarabb felhasználjuk. Íme, egy szuper recept, amire felhasználhatjuk a tojásfehérjét. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy egy átlagos tojásfehérje 30 g súlyú.És akkor jöjjön a szépséges mályvacukor recept, melyet Hófehérke is megirigyelne…

Kókuszos mályvacukor gluténmentes recept Hozzávalók: (kis tepsi) 90 g = (3 db nagy tojás) egy csipet Himalája só 1½ cup (375 ml) cukor ¼ (60 ml)cup víz Zselatin feloldása: 1½ púpos ek zselatin 90 ml víz Ízesítéshez: 2 tk vanília aroma 1 tk kókuszaroma Mályvacukor forgatáshoz: 2 ek kukoricakeményítő 2 ek porcukor 2 ek kókuszreszelék
Mennyiségek méréséhez, (pld. 1 cup? mennyi dkg? és sok más infóról itt olvashatsz.

Kókuszos mályvacukor elkészítése: Szóval mivel én egy befőttes üvegbe gyűjtöttem a tojásfehérjét, így elő a mérleggel, és gyorsan lemértem a 90 g tojásfehérje mennyiségét. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, és egy ecset segítségével, kenjük ki olajjal, az oldalát is. Majd tegyük félre.
A tojásfehérjét, az egy csipet sóval kezdjük el felverni, olyan állagúra, amikor a habverőn már kis habcsúcs keletkezik. A zselatint tegyük egy tálba, és vízzel keverjük össze.
Közben a cukrot és a vizet tegyük egy kisebb lábasba, majd forraljuk fel. Egy cukorhőmérővel mérjük meg a hőfokát, és amikor 115 fokos, akkor jó. Majd a tojásfehérje habot tovább keverve, magas fokozaton, lassan hozzácsurgassuk a tál oldalánál a cukorszirupot, majd adjuk hozzá a zselatint is. Tovább verjük, addig, amíg langyos nem lesz az oldala a tálnak.
A kibélelt tepsibe öntjük a habmasszát, eligazgatjuk, és 2 órára félre tesszük. Ha letelt az idő, a porcukrot, kukoricakeményítőt és a kókuszreszeléket keverjük össze, majd öntsük egy tálcára. És egy éles késsel – (a kést is forgassuk meg a porcukros keverékben többször, így jobban lehet szeletelni a mályvacukrot) – felszeletelt mályvacukrot forgassuk meg a porcukros keverékbe. Majd tegyük egy kicsit a hűtőbe egy fél órára, és utána falatozhatjuk, ezt a finom gluténmentes mályvacukrot.
További ötletek a tojásfehérje felhasználásához, ezt láttad már?