Las Vegas-i sült kacsamell, két extra finomsággal

  • 2017.12.28.
  • 0

Igazi villantós kaja!

Egy pohár hideg rosé, könnyen lecsúszik mellé.

Egyszerűen elkészíthető, ropogós kacsasült, isteni finom mangó salátával és a krémesen fűszeres sült édesburgonya pürével, igazán fejedelmi fogást varázsolhatunk a családi asztalra.Bár úgy tartják, hogy Kalifornia után a kacsamell fél legjobban a szárazságtól. Így akik szeretik a rosé kacsasültet, mindenképpen készítsék el. A vendégek szája is tátva marad, ettől a finomságtól, azt tuti garantálom!  Sőt a kezdők is hozzáfoghatnak, mert nem bonyolult elkészíteni!


Las Vegas-i sült kacsamell, mangó salátával és sült édes-burgonyapürével gluténmentes recept Hozzávalók:4 db pecsenye kacsamell *édes-steak bors *Las Vegas grill fűszerkeverék itt *Himalája só 3 ek kókuszolaj 7 db közepes édesburgonya 2-3 ágacska friss rozmaring egy darabka vaj sültburgonya fűszersó szerecsendióval Mangó saláta: 2 mangó 2 szál szárzeller vagy más néven spanyol zeller 2 db Golden alma 1 szál nagyobb zöldhagyma – zöldjével együtt 1 csokor petrezselyem ½ csokor friss menta 1-1½ kk friss gyömbér – reszelve kb. 100 ml extra szűz olívaolaj egy csipet *Himalája só egy nagy csipet *ötbors durvára darált fűszer 2 db lime leve egy nagy csipet cukor
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1


Mangó saláta elkészítése: A mangót vágjuk kockára. Hoztam erről egy videót, így jobban áttekinthető, a pucolása, darabolása, mintha én most leírnám nektek.

Ezután az almát is vágjuk kockára, és tegyük mindkét gyümölcsöt egy tálba, locsoljuk meg a lime kifacsart levével. Ezt követően a zellerszárat és a hagymát is vágjuk fel, majd adjuk hozzá.  Majd jöhet hozzá az apróra vágott petrezselyem, menta és a friss reszelt gyömbér. Keverjük el, sózzuk, borsozzuk, én adtam hozzá egy nagy csipet cukrot, mert még nem volt annyira édes a mangó. Locsoljuk meg olíva olajjal és jól keverjük össze az egészet. Majd tegyük félre, hogy összeérjenek az ízek.

Sült édes-burgonyapüré elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Az édesburgonyákat mossuk meg, töröljük szárazra, majd tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és mehet 1 órára a sütőbe. A külseje (héja) ropogós, a belseje puha lesz. Úgy ellenőrizzük, hogy tuti készen van, hogy egy hústűt beleszúrunk, és ha könnyen lecsusszan a krumpli, akkor vajpuhára sült.
Ezután, óvatosan, hogy meg ne égessük a kezünket, vágjunk egy keresztet a tetejébe a krumplinak, majd egy konyharuha segítségével nyomkodjuk egy tálba a krumpli belsejét. Majd adjunk hozzá egy darabka vajat, (ízlés szerint ki mennyire szereti vajasan), apróra vágott rozmaringot, sózzuk, sültburgonya fűszersó szerecsendióval ízesítsük, és keverjük össze egy fakanállal püré állagúra. Tálalásnál két evőkanál segítségével formázzunk galuska alakzatot, és így tegyük a tányérra, a sült kacsamell és a mangó saláta mellé.