Ellenállhatatlan ropogós: Fűszeres sajtos dobókocka kréker keksz

  • 2017.12.27.
  • 3

10 perc alatt elfogyott!
Mindig kell, hogy legyen otthon egy kis rágcsálni való, és a legjobb, ha ezt magunk készítjük el, kiváló ropogós sajtos keksz falatkák, gyorsan elkészíthetőek, egészségesek, adalékanyagoktól mentes, és gluténmentes.

Elképesztően, ellenállhatatlan az illatuk, az ízük, a sült vaj és sajt és a fűszerek, ezt mindenképpen el kell készítened. Kiváló vendégváró, sőt az ünnepek kihagyhatatlan sós süteményei között, nálunk mindig megtalálható. Kezdőknek is ajánlom, mert egyszerűen és könnyen elkészíthető.

Fűszeres sajtos dobókocka kréker keksz gluténmentes Hozzávalók: 300 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – Aldiban is kapható 100 g rizsliszt itt – bio boltban vettem (aki nem gluténérzékeny, az használhat 400 g Bio tönköly fehér búzalisztet) 1 csapott ek Himalája só 1 kk sütőpor 250 g margarin Majd hozzáadunk: 1 db tojássárgája 3 ek 20%-os tejföl 3 ek mascarpone – (ha nincs otthon, helyettesíthető tejföllel) 15 dkg trappista sajt – reszelve a tésztába 1 kk Kalocsai pirospaprika ½ kk cayenne bors 2 csipet ötbors durvára darált Tetejére: 1 tojássárgája 3 ek tejszín egész köménymag Himalája só
Fűszeres sajtos dobókocka kréker keksz elkészítése: A kétféle lisztet, sót, sütőpor, egy szitán átszitáljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg margarint, és morzsoljuk össze. Majd adjuk hozzá a tojássárgáját, tejfölt, mascarponét és a tésztába való mennyiségű reszelt trappista sajtot, és a fűszereket: pirospaprika, cayenne bors, és az ötbors fűszert. Majd jól dolgozzuk össze a kezünkkel.
Fóliába csomagolva, tegyük a hűtőbe egy órára. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Ha letelt az idő, akkor vegyük ki a tésztát, és lisztezett (Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék) deszkára tegyük és nyújtsuk ki. Majd vágjuk fel csíkokra, és kisebb kocka darabokra, és egy szívószál segítségével, a dobókocka számsorait, szurkáljuk ki, majd helyezzük egy sütőpapíros tepsibe.
Majd a tojássárgáját a tejszínnel verjük fel egy villával, és kenjük meg a fűszeres dobókocka kréker keksz tetejét egy ecset segítségével. Ezután szórjuk meg a tetejüket egész köménymaggal, egy pici sóval.
Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 180 fokon 10-13 percig. Nekem a gázsütőmön 12,5 perc kellett. Akkor jó, amikor szép aranysárga, ne süssük túl, mert elveszíti a vajas ízét.