Különleges aromájú: Jemeni kebabos sült csirkemell

  • 2017.12.07.
  • 3

Ezt mindenki imádni fogja!

Zamatos, omlós és különleges aromájú. Csodálatosan ötvöződik ebben a receptemben, a mesés kelet gazdag ízvilága, a mediterrán konyha tökéletességével.

Imádom a csirkét, hiszen sokféleképpen el lehet készíteni. A legjobb benne az is, hogy nemcsak finom, és tökéletes főétel, hanem laktató, diétás, a fogyókúrázok is bátran ehetik, és kifejezetten a mediterrán és egészséges étrend finomsága. Ezzel a jemeni kebabos sült csirkemellel és a színes zöldségkörettel, tényleg pikk-pakk varázslat a vacsi vagy ebéd a családi asztalra, akár hétköznap is.Kezdőknek is ajánlom.

Jemeni kebabos sült csirkemell, színes zöldségkörettel recept gluténmentes Hozzávalók: ½ kg csirkemellfilé Fűszerek: *Jemeni kebab fűszer itt *Himalája só itt *ötbors durvára darált itt *cayenne bors itt Zöldségköret: karfiol sárgarépa – narancssárga-sárga-lila kelbimbó ½ kg kisebb csiperkegomba Zöldség blansirozáshoz: 1 kk *Himalája só egy csipet cukor ¼ kk szódabikarbóna Zöldség fűszerek: *rozmaring – gomba fűszere *kakukkfű – gomba fűszere *cayenne bors *ötbors durvára darált *sültburgonya fűszersó szerecsendióval itt *Himalája só – a gombát a végén sózzuk kókuszzsír vajpetrezselyem – apróra vágva
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

Jemeni kebabos sült csirkemell elkészítése: A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk el, keresztben. Majd 10 percre, 1 kk himalája sós vízbe áztassuk. Ezután öblítsük le, és szárítsuk le egy papírtörlő segítségével. Majd a hozzávalóknál lévő fűszerekkel, bors, jemeni kebab fűszerkeverék és cayenne borssal szórjuk meg, ízlésünknek megfelelően. Majd letakarva, tegyük félre.
Egy fazékba forraljunk fel vizet a zöldségeknek. A vizet sózzuk, tegyünk bele egy nagy csipet cukrot, és a szódabikarbónát. Ha felforrt, a forrásba lévő vízbe, tegyük bele a karfiolt, kb. 5-6 perc, majd a kelbimbót, ennek kb. 6-8 perc szükséges, majd a legvégén a különböző színű sárgarépákat, ennek kb. 3-8 perc szükséges a *blansírozáshoz, (persze az időintervallum, függ a zöldségek nagyságától is). Majd szedjük ki, és tegyük jeges vagy nagyon hideg vízbe, így leállítjuk a főzést, és szép színe is lesz a zöldségeknek.  Hagyjuk leszáradni/lecsöpögni. * A blansírozás: általában zöldségeknél alkalmazott konyhai eljárás, rövid hőkezelés. Blansírozás után – a főzéssel szemben – a zöldségek ropogósak maradnak, erőteljes színüket megőrzik, csökkenthető a C-vitamin elvesztés, a zöldségek és gyümölcsök héja könnyen eltávolítható.
Közben vágjuk félbe a gombát, egy serpenyőbe 1 kk kókuszzsírt hevítsünk fel, majd dobjuk bele a gombát és magas hőmérsékleten pirítsuk meg. Közben a hozzávalóknál lévő fűsze