A kilófaló: Töltött húsos-sajtos cukkinihajók

  • 2017.11.25.
  • 2

Könnyű, mégis laktató fogás!

Kevés munkával is lehet finomakat főzni. Kifejezetten diétás, és beilleszthető az egészséges étrendbe.
Tökéletesen alkalmas arra, hogy megtöltsd mindenféle finomsággal. Ebédre, vacsorára, bármikor fogyaszthatod, mert ettől a fogástól is tuti jóllaksz. Szerintem, kiváló vendégváró étel, mely gyorsan elkészül. És a legcsodálatosabb, hogy belül szaftos, a vastag, nyúlós dupla sajtréteg pedig különlegesen csábító. Érdemes elkészíteni, kezdőknek is ajánlom.

Töltött húsos-sajtos cukkinihajók recept gluténmentes Hozzávalók: 50 dkg darált hús – (sertéslapockát használtam) – de lehet csirke, pulyka ki, mit kíván 4-5 db baby cukkini  1 nagy vöröshagyma 5 dkg füstölt húsos szalonna 1 db kápia paprika 1 nagy gerezd fokhagyma 1 tojás 5 dkg sajt – reszelve 2 ek kókuszolaj itt Fűszerek: 1 kk *ötbors durvára darált fűszer itt ½ kk *cayenne bors itt 1 kk *Mediterrán grill fűszerkeverék itt 2 kk *Floridai steak fűszerkeverék itt 1 csokor petrezselyem – apróra vágva 1 db ecetes cseresznye paprika Tetejére: 2 zacskó mozzarella sajt 20 dkg sajt
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Töltött húsos-sajtos cukkini elkészítése: A darált húst tegyük egy tálba. A vöröshagymát apróra, a szalonnát csíkokra, a fokhagymát reszeljük le, és a paprikát kockára vágjuk fel. Ha elkészültünk, akkor egy serpenyőbe hevítsük fel a kókuszolajat. Majd adjuk hozzá a szalonnát, pirítsuk, majd ezt követően a hagymát, fokhagymát majd a paprikát, dinszteljük meg.  Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
Ezután vágjuk fel apró kockára az ecetes cseresznyepaprikát, majd apróra a petrezselymet, és reszeljük le az 5 dkg sajtot. Ha készen lettünk, adjuk a darált húshoz, majd a tojást is. A hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük. Majd szeleteljük fel a mozzarella sajtot, illetve a maradék 10 dkg trappista sajtot is, és tegyük félre.
Amire ezekkel a feladatokkal elkészülünk, addigra ki is hűlt a hagymás-szalonnás ragunk, melyet szintén adjuk hozzá a darált húshoz, majd jól keverjük össze a kezünkkel. Hagyjuk állni minimum 15 percet, hogy az ízek összeérjenek, de lehet a hűtőbe tenni, akár fél-egy órára is. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A cukkiniket jól mossuk meg, majd vágjuk félbe. Egy kanál segítségével, a felső magrészét óvatosan kaparjuk ki, ez szokott levet ereszteni, meg hát kell a hely a húsos ragunak is.
Majd tegyük a tepsibe a cukkiniket, és töltsük meg a húsos raguval, tegyük rá a szeletelt mozzarella sajtot, és szórjuk meg reszelt sajttal. Ha elkészültünk, fedjük le alufóliával és az előmelegített sütőbe 20 percig süssük, majd alufólia nélkül 10 percig, akkor jó, amikor egy kicsit pirul a sajt. Melegen kínáljuk, tálalásnál szórjuk meg petrezselyemmel.