A tökéletes: Chilis-fűszeres panírban sült rántott sajt

  • 2017.11.23.
  • 6

Bár szeret kacérkodni, és idő előtt kibújni a bundájából!
 
De egy-két trükkel orvosolni tudjuk, ezt a szemérmetlenkedést.

A frissen sült, meleg, lágy-nyúlós sajt, és a ropogós bunda mindenkit elvarázsol. Kicsik és nagyok kedvence. Népszerűségét semmi sem törheti le, nincs reform, ami kiűzhetné a háziasszonyok konyhájából. Gyerekkoromban is imádtuk, oly annyira, hogy akár hónapokig tudtuk volna enni a rántott sajtot, házi sült krumplival. Ez egy olyan finomság, amellyel mindig sikert arathatunk a családban, persze csak akkor, ha a sajt nem szökik meg a bundából. És annyira jó, hogy gluténmentesen is elkészíthető, gyerekek, felnőttek örömére.

Chilis-fűszeres panírban sült rántott sajt recept gluténmentes Hozzávalók: 30 dkg trappista sajt Panírozáshoz: rizsliszt 2-3 db tojás egy csipet sütőpor 1 ek mascarpone – szobahőmérsékletűnatúr nachos chips (Aldi) és gluténmentes zsemlemorzsa itt – (fele-fele arányban) Fűszerek: *ötbors durvára darált fűszer *Himalája só *cayenne bors *chili pehely
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Chilis-fűszeres panírban sült rántott sajt elkészítése: A sajtot vágjuk fel vastagabb csíkokra. Majd sorakoztassuk rá egy tálcára, úgy, hogy ne érjenek össze, és tegyük be fél órára a mélyhűtőbe. Addig készítsük el a panírozáshoz szükséges alapanyagokat. Kezdőknek leírom a lépéseket:
1. Első tányérba tegyük a rizslisztet. A hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük. 2. A második tányérba tegyük a tojást, egy csipet sütőport, mascarponét, sózzuk, borsozzuk, és jól keverjük el egy villával, vagy egy konyhai habverővel. 3. A harmadik tányérba pedig tegyük a zsemlemorzsát, illetve a tortilla chipset egy darálón őröljük meg, majd keverjük hozzá, fele-fele arányban, és sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg chili pehellyel és cayenne borssal.

*Panírozási tippek:  A zsemlemorzsába keverhetünk őrölt diót, mogyorót, mandulát, szezámmagot, zöldfűszert, fokhagyma granulátumot is. Ha szeretnénk, hogy bármikor konyhakészen várakozzék a már bepanírozott sajt a mélyhűtőben, akkor a panírozott szeleteket rakjuk úgy egy tálcára, hogy ne érjenek össze, tegyük egy fél napra vagy éjszakára a fagyasztóba. Ha már megfagytak, akkor egy zacskóban is tárolhatjuk, nem fognak összeragadni. Így akár váratlan vendégeket is meglephetünk rántott sajttal, vagy ha időszűkében vagyunk, akkor meleg vacsorát varázsolhatunk a családnak az asztalra pár perc alatt.
Ha letel