Mediterrán módra: Brokkolis-zöldséges csirke

  • 2017.11.17.
  • 5

Az ízek birodalma!
A sietős napokra, mindig jól jönnek az ilyen egyszerű, ám finom receptek.
Egy gyors ebéd, vagy vacsora fél óra alatt, bearanyozza a napunkat. És ha még egészséges, ízletes, akkor a mennyekben járunk.  Kezdőknek is ajánlom, mert elronthatatlan recept, arról meg nem is beszélve, hogy isteni finom, laktató finomság. Tészta rajongóknak, meg egyszerűen kötelező! Nem is szaporítom tovább a szót, már írom is a receptemet, melyet, ha elkészítesz, tuti mind a tíz ujjadat megnyalod utána, azt bizton állíthatom.


Brokkolis-zöldséges csirke recept – gluténmentes Hozzávalók: 1 csomag Barilla makaróni tészta – gluténmentesen itt ½ csirkemellfilé 2 db közepes brokkoli 1 db cukkini 1 nagy sárgarépa Pác: 3 ek sherry ecet vagy balzsamecet 2 ek barnacukor 60 ml világos szójaszósz 1 ek friss gyömbér – reszelve ¼ kk chili pehely 1 nagy gerezd fokhagyma – reszelve 3 ek kukoricakeményítő Fűszerek: *ötbors durvára darált fűszer – ízlés szerint *Himalája só – ízlés szerint kókuszzsír kis darabka vaj tejszín tej ½ csomag petrezselyem – apróra vágva A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

Brokkolis-zöldséges csirke elkészítése: A csirkemellet vágjuk fel kockára. A pác összetevőit keverjük össze egy tálkába, majd a felkockázott csirkemellet tegyük bele, majd hagyjuk pácolódni minimum 30 percet. A tésztát főzzük ki, 1 kk-nyi sós, forrásban lévő vízben. Majd szűrjük le, és egy kk-nyi kókuszolajjal keverjük össze, ízlés szerint sózzuk, ha szükséges. A cukkinit és a sárgarépát reszeljük le, egy sajtreszelőn, így szép vékony darabkák lesznek. A brokkolit, forrásban lévő, 1 kk-nyi sós, fél kk-nyi cukor, és egy csipet szódabikarbónás vízben. A forrásba lévő vízbe dobjuk, és 6 percig blansírozzuk. Majd jeges vízbe szedjük, vagy hideg vízbe leöblítjük. Így leállítjuk a főzést a brokkolinak. Tegyük félre a további felhasználásig. Egy serpenyőt, vagy wokot hevítsünk fel, dobjunk bele fél ek-nyi kókuszzsírt, majd a pácolt és felkockázott csirkedarabokat süssük, pirítsuk meg, kb. 5-10 perc. Nagyon hamar készen van, ne hagyjuk magára, mert megég. Majd szedjük ki, egy tányérra.
Ezt követően, a serpenyőbe, dobjunk bele 1 kk-nyi vajat, majd adjuk hozzá a páclevet, sűrűsödni fog, mert ugye kukoricakeményítő van benne, öntsük fel tejszínnel és tejjel, jól keverjük el, borsozzuk, ízlés szerint. A lényeg selymesen, lágy szószos állagnak kell lennie.Közben hevítsünk fel egy másik serpenyőt, tegyünk bele 1 kk-nyi kókuszolajat és vajat, majd a feldarabolt brokkolit, cukkinit, sárgarépát pár perc alatt, nagy lángon összefuttatjuk, sózzuk, borsozzuk ízlésünknek megfelelően. Majd adjuk hozzá a kifőtt tésztát, a kisült csirkedarabokat és keverjük össze. Tálalásnál locsoljuk meg a szósszal, és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza