A legjobb, legpuhább: Mézeskalács sütemény

  • 2017.11.12.
  • 5

Egy álom 5 lépésben!

Ennél egyszerűbb, már nem is lehetne.
Rögtön puha mézeskalácsot szeretnél? Ezt készítsd el! Kiváló vendégváró sütemény, családi összejövetelekre, ünnepekre, karácsonyra, szilveszterre, vagy csak az uzsis dobozba a gyerekeknek, a hétköznapokra egy kis rágcsaként. Egy egyszerű és tökéletes finomság gluténmentesen.
Csak kiméred, összekevered, átgyúrod, kinyújtod és formázod, és már sütheted is. Tényleg, ennél egyszerűbb már nem is lehetne. Könnyen nyújtható tészta, ami nem ragad. Sőt a gyerekek is segíthetnek benne, élvezetes elfoglaltság nekik. A Nagyikám receptjét készítettem el most gluténmentesen, és elképesztő finom lett, ez a gluténmentes mézeskalács sütemény. Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom.

Mézeskalács sütemény recept – gluténmentes Hozzávalók: 280 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – Aldiban is kapható 220 g Nagykun rizsliszt itt – Sparban is kapható 7 ek porcukor ½ tk szódabikarbóna 1 tk sütőpor ¾ ek mézeskalács fűszerkeverék itt egy csipet Himalája só 125 ml méz 2 db tojás 15 dkg Rama margarin
(aki nem gluténérzékeny, az használhat 500 g Bio tönköly fehér búzalisztet)
Mézeskalács sütemény elkészítése: 1. Először is kimérjük a hozzávalókat, liszt, porcukor, szódabikarbóna, sütőpor, mézeskalács fűszerkeverék, só és egy tálba szitáljuk át. Ezt követően adjuk hozzá a tojást, a mézet, és a félig megolvasztott vajat, tehát még látszódjanak azért benne a vajdarabkák.
2. Ezután egy fakanál segítségével keverjük össze a tésztát. Majd tegyük ki egy nagyon enyhén lisztezett (rizslisztet szórtam) deszkára.
3. Gyúrjuk át egy kicsit, fél perc se, és szép sima lesz a tészta. (Nem kell pihentetni a tésztát.)
4. Majd egy nyújtófa segítségével kb. 1 cm-nél egy kicsit kisebb vastagságúra nyújtsuk ki. És mézeskalács kiszúró formákkal itt, szúrjuk ki a tésztát.
5. Egy sütőpapíros tepsibe helyezzük, és