Vitamin- és ízbomba: Csirkés pho leves

  • 2017.11.06.
  • 9

Az otthon ízei!

Az egyik legjobb csirkés vitaminleves, ami kellemesen felmelegít bennünket.
Nálunk, nagyon népszerű, hiszen telis-tele van vitaminnal. Az erősítő hatása miatt az immunrendszerünknek nagyon kedvező. Különféle egészségi problémák esetén jótékony hatással van szervezetünkre, így könnyebben kilábalunk például egy fránya megfázásból. További előnye, hogy második és harmadik napon is kiváló és bátran fogyasztható.Ajánlom mindenkinek, aki szereti a tartalmas, frissítő és finom leveseket, sőt az egészséges étrendbe is beilleszthető. A fitt-diétát követők, fogyókúrázok legjobb levese, mely gluténmentes is.

Csirkés pho leves recept – gluténmentes Hozzávalók: 3 db csirkecomb alsó és felsővel együtt3 gerezd fokhagyma 1 db közepes vöröshagyma1 kis darab friss egész gyömbér itt Fűszerek: 2 db Bio gluténmentes marhahúsleves kocka itt 1 db *csillagánizs itt 1 db egész *szegfűszeg itt ¼ kk *őrölt kömény itt 1 csipet *szecsuani bors itt 1 kk egész *ötbors fűszer itt 1 kisebb chili paprika 3-4 szál friss kakukkfű*Himalája só – ízlés szerint itt Zöldségek: 3 db közepes sárgarépa 1 db közepes fehérrépa½ kisebb karalábé fele ½ kisebb zeller fele3 db zellerszár más néven szárzeller ½ Kaliforniai paprika – félbe vágva 1 db paprika – félbe vágva 1 db paradicsom – félbe vágva 4 db sárga koktélparadicsom – félbe vágva 1 db zöldhagyma – zöldjével együtt  – kettévágva 1 db édes burgonya – félbe vágva ½ csokor friss petrezselyem – összekötve Tálaláshoz, zöldség és fűszerek: friss spenót friss zöldhagyma friss retekcsíra friss babcsíra ½ csokor friss petrezselyem friss chili paprika vagy *chili pehely itt *ötbors fűszer durvára darált itt
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Csirkés pho leves elkészítése: Az előkészített csirkecombokat megmossuk, és hideg vízben feltesszük, úgy, hogy ellepje a víz a húst és fedő alatt a legalacsonyabb hőfokon elkezdjük főzni.
Ha a húslé felforrt, szűrőkanállal leszedjük a tetejéről a habot és tovább főzzük, a következő habot is leszedjük, addig, amíg már nem habzik fel. Majd adjuk hozzá a félbe vágott fokhagymákat. A hagymát, héjastól keresztben kettévágjuk, és a gyömbért is (a vágási felületét) rostlapon, tűzhelylapon vagy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd így főzzük bele a levesbe. Szép színt és finom ízt a levesnek. Ezután ízesítjük a hozzávalóknál lévő fűszerekkel, és tovább lassan főzzük, hogy csak gyöngyözve forrjon. Megtisztítjuk a zöldségeket egészben, vagy félbe/negyedekre vágva felszeleteljük. Ezt követően, a levesbe beletesszük a zöldségeket, és a többi hozzávalókat. Az édesburgonyát, csak a leves készre főzése előtt kb. 10 perccel dobjuk bele, és egy fél csokor petrezselymet, mert az nagyon hamar megfő. Kóstoljuk meg, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. A hús akkor jó, amikor leválik a csontról, a zöldség pedig legyen még roppanós, ne főzzük túl. Ha elkészült a finom csirkelevesünk, akkor kapcsoljuk le a hőt alatta, és 30 percig pihentessük. Ezután a főtt zöldségeket és a húst óvatosan vegyük ki a levesből külön-külön, szedjük egy tálba. Merőkanállal, finom szűrőn keresztül szűrjük át a levest, hogy ne törjön össze és a lehető legtisztább legyen. Tálalásnál, tegyük a tányérra a főtt zöldséget, húst. Majd, adjuk hozzá a friss spenótot, karikára vágott zöldhagymát, retekcsírát, babcsírát, félbe vágott sárga és piros koktélparadicsomot, szórju