A legszuperebb diétás köret: Baconos karfiolrizs

  • 2017.11.03.
  • 8

A rizs tökéletes diétás alternatívája!
Sokkal kevesebb szénhidrát és kalória.

Sőt a karfiolrizs megszólalásig hasonlít a rizsre, érdemes beiktatni az étrendbe, tuti nem bánjátok meg. A karfiol segít a rákmegelőzésben, és rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban is! Kezdőknek is ajánlom, könnyebb és gyorsabb elkészíteni, mint a rizst, és isteni finom, laktató fogás.

Baconos karfiolrizs recept – gluténmentes Hozzávalók: 1 közepes fej karfiol 5 dkg bacon szalonna 2 db zöldhagyma – zöldjével együtt 1 kk *hétbors durvára darált 1 kk *Himalája só 4 ek kókuszolajTálaláshoz:friss petrezselyem – apróra vágva A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1 
Baconos karfiolrizs recept elkészítése: A karfiolt a rózsáira szedjük, a vastagabb törzsét kivágjuk/levágjuk. Ezután egy robotgép darálóba tesszük, több lépésben, majd összedaráljuk, olyan szemcséjűre, mintha rizs lenne. Egyszerre nem tudjuk összedarálni. Ha elkészültünk, öntsük egy tálba. Ezt követően a bacon szalonnát, vágjuk vékony csíkokra. A zöldhagymát félbe, majd vékony karikára.
Majd hevítsük fel egy serpenyőbe, vagy lábasba a kókuszolajat, és dobjuk bele a bacont. Pirítsuk egy kicsit, majd mehet hozzá a zöldhagyma, tovább pirítjuk egy kicsit. Ha elkészült, akkor öntsük bele a karfiolt, én két lépésben tettem bele, és mindig jól elkevertem. Majd ízesítsük a hozzávalóknál lévő fűszerekkel, borssal, és sóval. Kóstoljuk meg, hogy elég ízes-e. Kb. 4-5 perc kevergetés és készen is van. Bármilyen húshoz, amihez rizst, vagy krumplit használnánk kiváló alternatíva ez a karfiolrizs. Könnyed, egészséges, diétás és a fogyókúrázok kedvence is. Tálalásnál, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.


Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza
És akkor nézzük meg részletesen, milyen élettani hatása van a karfiolnak, a szervezetünkre: Rák elleni hatásA karfiol szulforafánt tartalmaz, ami egy kéntartalmú vegyület. Kimutatták róla, hogy megöli a rákos őssejteket, ezáltal pedig lassítja a tumor növekedését. Egyes kutatók úgy vélik, hogy a rák őssejtek megfékezésének fontos szerepe lehet a daganatos betegségek feletti ellenőrzés megszerzésében. Javítja a szív egészségétA  szulforafán jelentősen javítja a vérnyomást és a vese funkciókat is. A tudósok úgy vélik, hogy a szulforafán előnyei kapcsolatosak a DNS metiláció javulásával (ez a DNS-hez kötődő öröklődő információ), ami elengedhetetlen a normális sejtműködéshez és a megfelelő génexpresszióhoz, különösen az artériák könnyen megsérülő belső bélése, az endothelium esetében. Magyarán a karfiol fogyasztása egészségesebben tartja az érrendszert. Gyulladásgátló Ha az immunrendszer tévesen indítja el a gyulladásos választ, akkor is, ha nem fenyeget veszély, az jelentős károsodást okozhat a szervezetben, amely a rákhoz és más betegségekhez kapcsolódhat attól függően, hogy milyen szervekre van hatással a gyulladás. A karfiol gazdagon tartalmaz gyulladáscsökkentő tápanyagokat, s a fogyasztása ezért fontos a gyulladások kontrollálásában. Ilyen vegyület az indol-3-karbinol, vagy I3C, amely genetikai szinten, segít megelőzni a gyulladásos válaszokat, azaz már a szervezet működésének alapszintjén fejti ki hatását. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban A karfiol rendszeres fogyasztása egyszerű módja, hogy számos nagyon szükséges tápanyaghoz hozzájusson a szervezet. Egy adag karfiol a napi ajánlott C-vitamin mennyiség háromnegyedét tartalmazza. Továbbá jó forrása a K-vitaminnak, különféle fehérjéknek és ásványi anyagoknak: tiamin, riboflavin, niacin, magnézium, foszfor, B6-vitamin, folsav, pantoténsav, kálium, és a mangán.