Ínycsiklandó fitneszsaláta: Articsókás-szardellás saláta

  • 2017.10.31.
  • 4

Amikor csak szeretnéd!

Mindig színt visz az asztalodra.
Viheted a munkába, eheted reggel, este, délbe, vagy csak úgy, amikor egy friss, és gyors ebédre vágysz. Ha vacsira, vagy másnapra készíted, munkából hazafelé, minden alapanyag, gyorsan megvásárolható, viszont semmiképp se vásárolj kész önteteket, hanem készítsd el otthon, friss alapanyagokból. Sokkal finomabb, adalékmentes, és egészséges.
Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen finom articsókás-szardellás salátát, fokhagymás pirítóssal 10 perc alatt a tányérodra varázsolhatsz. De persze, ha tovább szeretnéd gazdagítani, ezt a fentséges salátát, akár egy szelet sült csirkemellfilé, köreteként is tálalhatod. Bárhogyan is, de egy saláta is színt tud vinni az asztalodra, hiszen isteni finomak, és igazán jól esik a szervezetednek. Kezdőknek is ajánlom, mert roppant egyszerű elkészíteni. Sőt az egészséges étrendet követők, diétázók, fogyókúrázok is imádni fogják, hiszen kalóriaszegény és egészséges.

Articsókás-szardellás saláta, fokhagymás pirítóssal – gluténmentes Hozzávalók: 1 zacskó vegyes rukkola-spenót saláta 2-3 db paradicsom 1 doboz sárga koktél paradicsom Kaliforniai paprika (sárga-zöld-piros) – (ez most nekem nem volt itthon) 1 db lila hagyma 1 ek kapribogyó itt – Sparban is kapható 1 maréknyi olívabogyó (zöld,fekete) – Sparban kimérve vettem a csemege pultnál 4-6 db szardella, én ezt használom itt – Sparban is kapható 1 üveg articsóka itt – Sparban is kapható 4-5 db friss bazsalikomlevél 1 doboz retekcsíra magos kenyér – gluténmentesen itt 1-2 gerezd fokhagyma Citromos öntet: 40 ml extra szűz olívaolaj ½ nagy citrom héja és leve egy csipet *Himalája só egy csipet *Hétbors durvára darált fűszer A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Articsókás-szardellás saláta elkészítése: A lényeg, hogy minden alapanyagot, aprítsunk össze. Halmozzuk egy tálba a rukkola salátát. Vágjuk kockára a paradicsomot, koktélparadicsomot félbe, a kaliforniai paprikát vékony csíkokra, a lila hagymát nagyon vékony szeletekre. Ha elkészültünk, adjuk hozzá a rukkola salátához.
Majd a többi hozzávalóval is ízesítsük: a kapribogyóval, a félbe vágott olívabogyóval, a szardellával, melyet vágjunk fel és szórjuk a salátára. Majd vágjuk fel az articsókát félbe, vagy negyedbe, illetve a bazsalikom levet tekerjük össze, és vágjuk apróra, és ezzel is szórjuk meg a salátánkat. A legeslegvégén a vitamindús retekcsírával bolondítsuk meg. Az öntet hozzávalóit, tegyük egy kisebb befőttesüvegbe, majd zárjuk le, és jól rázzuk össze. Pirítsuk meg a magos kenyeret, és dörzsöljük be fokhagymával.
Tálalásnál, halmozzuk tányérra a salátát, ízesítsük az öntettel, és kínáljuk mellé a fokhagymás pirítóst.

Ha tetszett a recept, ké