Gesztenyés pikáns kelbimbó

  • 2017.10.28.
  • 1

Igazi vitaminbomba a szervezetednek!

Magas a rost-, ásványianyag- és vitamintartalma.

Méltatlanul kevés szerephez jut a kelbimbó a családi háztartásokban. Pedig hihetetlenül egészséges és nem utolsó sorban finom.
Nagyon magas a C-vitamin tartalma. 10 dkg kelbimbó C-vitamin tartalma fedezi egy felnőtt napi szükségletét. Ezen kívül ez a zöldség még gazdag K-vitaminban, folsavban, A-vitaminban, mangánban, élelmi rostokban. Továbbá található benne kálium, B1-, B2- és B6-vitamin, E-vitamin, réz, vas és kálcium. Sok benne a szénhidrát és a fehérje.Ezt a tápanyagtartalmat leginkább úgy őrzi meg, ha pároljuk, és nem főzzük. A kelbimbó kifejezetten javasolt a szoptatós anyáknak is, pont a magas rost-, ásványianyag- és vitamintartalma miatt. Ehhez társul a gesztenye és a pekándió íz világa és vitaminja.  Most egy nagyon finom receptet hoztam nektek, melyet önmagában, de sült húsok köreteként is fogyaszthatjátok. Ajánlom az egészséges étrendet, diétát, fogyókúrázok táborának is, sőt kezdő háziasszonyoknak, mert hihetetlenül könnyű elkészíteni.

Gesztenyés pikáns kelbimbó recept – gluténmentes Hozzávalók: ½ kk *Himalája só ½ kk *ötbors durvára darált fűszer 1 kis darabka vaj 1 ek rozmaringos-chilis extra szűz olívaolaj  450 g mirelit kelbimbó 20-25 dkg sült gesztenye kb. 5-10 dkg bacon – apróra vágva 4 db fokhagyma – egészben hámozatlanul ½ csomag petrezselyem – apróra vágva Tetejére: egy maréknyi durvára vágott pekándióA házi sült gesztenye elkészítését, az alábbi linkre kattintva olvashatjátok: A tökéletes házi sült gesztenye titkai receptje
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

Gesztenyés pikáns kelbimbó recept elkészítése:A megsült és megpucolt gesztenye nagyobbacska részeit, vágjuk félbe, vagy negyedbe.Melegítsük fel a vajat és az olívaolajat egy serpenyőben, adjuk hozzá az egész fokhagyma pucolatlan gerezdeket, pirítsuk meg egy picit.Ezt követően adjuk hozzá az apróra vágott bacont, ha egy kicsit pirult, akkor dobjuk hozzá a kelbimbót, fűszerezzük sóval, borssal. Pirítsuk, néhány percig, majd adjuk hozzá a gesztenyét, jól keverjük össze és 1 perc és kész is van.Tálalásnál, szórjuk meg petrezselyemmel és durvára vágott pekándióval.Íme, egy ünnepi receptem, melyhez ezt a gesztenyés pikáns kelbimbót tálaltam, linkre kattintva olvashatjátok ezt a receptemet is:Sült pulykacomb, édes burgonyapürével, gesztenyés kelbimbóval és erdei gyümölcsös áfonya szósszal

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza