Izgalmas finomság: Cukkinis zöldséges makaróni tészta

  • 2017.10.21.
  • 0

Csak semmi cicó, gyorsan és egyszerűen!

Tökéletes, laktató fogás a nehéz napokra, melyet percek alatt elkészíthetsz, és tuti mindig finom.


Ha nincs sok időt, de imádod a tésztát és a zöldségeket, ez a gyors fogás neked szól. Egy egyszerű tészta a legjobb döntés, ha finom vacsorára vágysz, és egy kis egészséges zöldséggel feldobod, akkor lesz a legjobb. Aki a tésztát szereti, rossz ember nem lehet, vallják az olaszok, hiszen náluk a családi konyhákban, nem nagyon telhet el hét, vagy akár csak nap, egy tál jó spagetti, cannelloni, vagy egyéb tésztaféle nélkül.  Mi is imádjuk, így most ez a finomságot hoztam el nektek. Kezdőknek is ajánlom.

Cukkinis zöldséges makaróni tészta recept gluténmentes Hozzávalók: 3 db bébi cukkini Kaliforniai paprika (piros-sárga-zöld) 1 kisebb darab zeller vagy 1 szál szárzeller kb. 10 dkg füstölt húsos szalonna 3 szál zöldhagyma 1 nagy gerezd fokhagyma 1-2 db paradicsom 6-7 db bébi kukorica kb. 4-5 db csiperkegomba egy maréknyi olíva bogyó kókuszolaj Fűszerek: *Himalája só *hétbors fűszer egy-két csipetnyi chili pehely – ízlés szerint Köret: 1 zacskó makaróni tészta – gluténmentes itt is lehet olcsóbban kapni  Feltét: gouda sajt reszelve – ízlés szerint, de elhagyható

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

Cukkinis zöldséges makaróni tésztaelkészítése: A zöldségeket, cukkini, kaliforniai paprika, zeller, paradicsom, apróbb kockákra, a zöldhagyma, bébi kukorica karikára, csiperkegomba, olíva bogyó félbe, majd a füstölt húsos szalonnát csíkokra vágjuk fel.
Ha elkészültünk a darabolással, akkor egy serpenyőbe hevítsünk fel kókuszolajat majd dobjuk bele a szalonnát pirítsuk, majd mehet, bele a zöldhagyma, és a reszelt fokhagyma, tovább pirítsuk, aztán adjuk hozzá a paprikát, majd a paradicsomot, utána a zellert, hagyjuk puhulni, és a végén a cukkinit és a bébi kukoricát, majd a végén a gombát. Közben sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg chili pehellyel.
Közben, főzzük ki a tésztát, ha a zöldség darabolással elkészültünk.
Én így készítem: Egy fazékba vizet töltünk, 1 kk sót és 1 ek kókuszolajat tegyünk bele és forrásig melegítjük. Ezt követően, tegyük bele a spagetti tésztát. Akkor jó a tészta, amikor még „al dente” olyan ropogós, harapható, vagyis ne legyen túl főzve.  (Én 3-4 percig szoktam főzni, utána lekapcsolom a hőt és fedő alatt még gőzöltetem, és időként megkóstolom.) Ha készen van a tészta, akkor szűrjük le, – és öblítsük le egy kis hideg vízzel, ha nem Barilla tésztát főzünk ki -.
Ezután az elkészült kifőtt tésztára, tegyünk egy-két ek kókusz olajat és jól keverjük el, majd mehet az időközben elkészült zöldséges raguhoz.