Tuti finomság: Édes-steak borsos édesburgonya chips

  • 2017.10.07.
  • 7

Kiváló ropogtatni való egészségesen!

Estékre, hétvégére, egy jó otthoni filmnézéshez, foci meccshez, csajos napokra, vagy csak úgy, ez a tuti finomság!

A házi készítésű chipsnek nincsen párja. Felülmúl minden boltit. Mennyei fűszeres és pikáns édesburgonya chips, egy kihagyhatatlan finomság. Szereti felnőtt, gyerek egyaránt. Sőt kiváló vendégváró nasi is, egészségesen, gluténmentesen. Érdemes kipróbálni.

Édes-steak borsos chilis édesburgonya chips recept  Hozzávalók: 1-2 kg édesburgonya (batáta) kókuszolaj *sültburgonya szerecsendióval fűszer *édes-erős steak bors  *chili pehely *Himalája só – ha szükséges  A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Elkészítés: Az édesburgonyákat megpucoljuk, megmossuk, megtöröljük, majd egy éles késsel, szép vékonyra szeleteljük. Ha van szeletelő gép, akkor azzal pikk-pakk el tudjuk készíteni. Ezután a kókuszolajat hevítsük fel, majd süssük ropogósra az édes burgonya szeleteket.
Majd egy papírszalvétával kibélelt, fém tepsibe szedjük ki, rögtön szórjuk meg sültburgonya szerecsendióval fűszerrel, majd édes-erős steak bors fűszerrel és chili pehellyel is. (Kóstoljuk meg, ha szükséges sózzuk.)Rázzuk össze, hogy mindenhol érje a fűszer az édesburgonya chipseket, majd szedjük ki egy csipesszel egy másik fém tepsibe, ahol tudnak hűlni. Fontos, ne egymásra szedjük a kisült chipseket, hanem egymás mellé tegyük, mert a hőtől megpuhulnak. Amikor már kihűlt, tehetjük egymásra egy tálkába. Majd folytassuk a sütést a következő adaggal, így járjunk el minden kisült chipssel.
Ja, és majdnem elfelejtettem, egy jó mozizáshoz elengedhetetlen a pattogatott kukorica is, bár ezt most vettem, mert megjelent a “Mogyi vajkaramellás vagy karamellás-földimogyorós popcorn-ja itt, mely isteni finom. Bár ezt is el lehet készíteni házilag, de most erre nem volt időm.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza