Ropogós körtés csavart fánk, fehércsokoládés pudinggal

  • 2017.10.02.
  • 0

Őszi estékre!
Igazi nassolnivaló, mely percek alatt készen van.

Sok körte termett a kertben? Csinálj belőle körtés csavart fánkot. Pikk-pakk készen van, és garantálom, hogy mindenki a családban ezt fogja ropogtatni. De vigyázzunk, mert amire befejezzük a sütést, lehet, hogy elkapkodják, még ízibe… Én is, leszedtem/összeszedtem a körtének az utóját a fáról, gondolkodtam, hogy mit is készítsek belőle, így jött az ötlet, hogy megpróbálok ebből a gyümölcsből fánkot készíteni. Nagyon bejött, és nagyon finom lett, a család odáig lett érte meg vissza érdemes kipróbálni. Kezdőknek is ajánlom, mert elronthatatlan finomság, amúgy is, egy finom fánk, mindig jól jön, és szereti apraja-nagyja…

Ropogós körtés csavart fánk, fehércsokoládés pudinggal gluténmentes recept Hozzávalók: 480 g körte, lereszelve és kinyomkodva 1 kk őrölt fahéj 3 ek cukor + 1 kis maréknyi 150 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – Aldiban is kapható 160 g Nagykun rizsliszt itt – Sparban is kapható ½ csomag sütőpor ½ citrom reszelt héja egy csipet *Himalája só 1 db közepes tojás Fehércsokoládés puding: 1 csomag csokoládé pudingpor gluténmentesen itt – főzős 325 ml tej 1 ek cukor – ízlés szerint 50 g fehércsokoládé gluténmentesen itt – Aldiban kapható 4 ek tejszín Sütéshez: kókuszolaj
(aki nem gluténérzékeny, az használhat 310 g Bio tönköly fehér búzalisztet)
Más ízesítésű fánk receptjeimet az alábbi linket olvashatjátok:Gluténmentes Túrófánk házi sárgabaracklekvárralMalaysia Kókuszos Banán Fánk Szilva dzsemes fánk – egészségesenEgyszerű édes túrófánk

Ropogós körtés csavart fánk, fehércsokoládés pudinggal elkészítése: A körtét hámozzuk meg, reszeljük le egy nagylyukú reszelőn. Majd tegyük, szórjunk rá egy kis maréknyi cukrot és az őrölt fahéjat, keverjük össze, és tegyük félre egy kb. 10 percre, így jó sok levet fog ereszteni. Addig mérjük ki a lisztet, sütőport, sót egy tálba és szitáljuk át. Majd adjuk hozzá a tojást, a 3 ek cukrot, reszelt citromhéjat.
Majd készítsük el, a fehércsokoládés pudingot: A pudingport keverjük el egy kevés tejjel, majd adjuk hozzá a többi mennyiséget is. Majd főzzük sűrűre. Pár perc az egész. Amikor elkészültünk, tördeljük bele a csokoládét, és keverjük el, szépen felolvad a forró csokoládé pudingba. Kóstoljuk meg, ha nem elég édes, akkor adjunk hozzá 1 ek cukrot, vagy aki, még édesebben szereti, annak megfelelően ízesítse. Majd kevergessük többször, hogy egy kicsit hűljön, majd tegyük félre.
Majd a körtét tegyük egy sűrű szövésű szitába és a levét szűrjük le, majd ezután a kezünkkel is még, nyomkodjuk ki jól a levét. Így az összes lereszelt körte húsának 480 g kell lennie. Tehát kb. 1 kg talán egy kicsikével több kb. 1,5 kg maximum körtét használtam fel. Bár ezt a legelején, héjastul, magházastul nem mértem le. Muszáj jól kinyomkodni, mert a körte, amúgy is levesesebb állagú gyümölcs. Ha elkészültünk, adjuk hozzá a liszthez, jól keverjük össze. Olyan sűrű nokedli állagot fogunk kapni.