Finom, egyszerű, gyors: Almás krémes sütemény

  • 2017.09.30.
  • 0

Itt az ősz, itt van újra! 

Ha valami finomra, valami egyszerűre, valami gyors süteményre vágysz, ezt készítsd el, 30 perc alatt készen van.

Persze, nemcsak őszi finomság, bármelyik évszakban elkészíthető. Csodásan puha és habkönnyű almás krémes, mellyel lenyűgözheted a családodat, barátaidat, ismerőseidet, sőt ünnepi alkalmakra is ajánlom. Nagyon finom, kiadós sütemény. Kezdőknek is ajánlom.

Almás krémes gluténmentes sütemény recept Hozzávalók: (kis tepsi adag) Tésztához: 50 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – az Aldiban is kapható 2 púpos ek Nagykun rizsliszt itt – a Sparban is kapható egy csipet *Himalája só ½ zacskó sütőpor 3 ek cukor 60 ml olaj 60 ml tej 1 db tojás 1 kk vanília aroma 1 kk natúr Holland kakaópor Töltelék: 3 db kisebb golden alma kb. ½ kk őrölt fahéj ½ ek cukor Vaníliás krémhez: 1 db vaníliás puding – főzős 4-5 ek cukor – ízlés szerint 300 ml tej 50 g vaj vagy margarin Szóráshoz: ½ ek natúr vagy instant kakaópor Ha közepes tepsi adagot szeretnél készíteni, duplázd meg a fenti anyaghányadot.
(aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönköly fehér búzalisztet)

Almás krémes gluténmentes sütemény Elkészítése: A vaníliás pudingot keverjük el egy kis tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet, és főzzük sűrűre, mivel kevés a tej, 1-2 perc és már is besűrűsödik. Ha kész, vegyük le a hőről, és adjunk hozzá 5 ek cukrot. Öntsük át egy tálkába, tegyünk rá fóliát, úgy hogy hozzá érjen a pudinghoz, és hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt egy robotgép segítségével, keverjük össze a vajjal, szép krémesre. Majd tegyük félre. Az almát mossuk meg, és vágjuk félbe, majd hajszál vékony szeletekre. Béleljünk ki egy kisebb tepsi alját, alufóliával, és kenjük ki egy ecset segítségével, olajjal, az oldalát is. Majd a vékony félbe vágott szeletelt almával rakjuk ki sorba a tepsi alját, és aztán megint jöjjön rá egy sor, addig, amíg el nem fogy az alma, majd ezt követően a kezünkkel szórjuk meg fahéjjal, fentebb fél kk írtam, de nem kellett rá annyi. Én kimértem a kezembe a fahéjat és megszórtam az almákat. Majd szórjuk meg kristálycukorral. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A liszteket, a sütőport, sót szitáljuk át egy tálba. Majd adjuk hozzá a cukrot. A tojást, tejet, vanília aromát tegyük egy mérőedénybe, és jól keverjük össze. Ezután az olajat, adjuk hozzá az átszitált liszthez és egy robotgép segítségével keverjük el, olyan morzsás állaga lesz. Majd öntsük hozzá a tojásos/tejes keveréket és jól keverjük el a robotgéppel, kb. 3-5 perc. Majd vegyük ketté a tésztát, és az egyik feléhez, keverjünk hozzá 1 ek kakaóport.Ezt követően, a sárga tészta masszát, öntsük rá az almákra, egyengessük el, ezután jöhet rá a kakaós tészta massza, majd egyengessük el óvatosan, és egy fanyárssal, keverjük össze, a fehér és a kakaós masszát, olyan mintázatot kreáljunk bele, úgy, ahogyan tetszik. Ha elkészültünk, akkor tegyük az előmelegített sütőbe és süssük kb. 20-25 percig. Nekem a gázsütőmön 20 perc kellett, ekkor tűpróbát végezzünk. Ha készre sült, vegyük ki, majd tegyünk a tepsire egy vágó deszkát, és fordítsuk ki a süteményt, így az alma lesz felül, húzzuk le róla óvatosan az alufóliát, és hagyjuk teljesen kihűlni az almás süteményt.
A kihűlt sütemény tetejére kenjük rá, a krémes vanília pudingot, majd szórjuk meg a tetejét kakaóporral. Majd tegyük a hűtőbe, egy 10 percre. Kínáljuk a kedves családunknak, barátainknak ezt a finom almás vaníliás krémest.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz