Cuppogós: BBQ és Chili szószos csípős ropogós csirkeszárnyak

  • 2017.09.20.
  • 3

A buli sztárjai és mindig sikert aratnak.

Csak olyan egyszerűen, kiváló „finger food” (kanapés étel), amiket pár dögös fűszerrel vagy szósszal pillanatok alatt újraértelmezhetsz.

Egy finom enyhén csípős, vagy a bátraké a szerencse és nagyon csípős mázzal fenomenális étel a ropogós csirkeszárnyak.Bár ez is egy megosztó étel, hiszen van, aki odavan a pácolt, ropogósra sült darabokért “mint én is, mi is”  :), van, aki lenézi, mert olcsó, és nem színhús. Pedig tényleg, olyan változatosan, különféle pácokkal és mártogatósokkal, kínálható finomság. Sütőben, grillen, kerti grillen is elkészíthető, és kiváló bulikra, összejövetelekre, grill partikra, és persze, hogy ropogósan sütve a legfinomabb. Azoknak különösen ajánlom, akik szeretnek kézzel enni, olyan ujjszopogatós étel.

BBQ és Chili szószos csípős ropogós csirkeszárnyak recept gluténmentes Hozzávalók: 1½ – 2 kg csirkeszárny *Las Vegas grill fűszer itt *chipotle füstölt fűszer itt *cayenne bors itt *ötbors durvára darált fűszer itt *Himalája só itt *édes-chili szósz itt *bbq szósz ittextra szűz olívaolajkókuszolajMártogatós:*édes-chili szósz itt
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

BBQ és Chili szószos csípős ropogós csirkeszárnyak recept elkészítése: A csirkeszárnyak végét levagdossuk, majd középen is kettévágjuk. A végei, majd jók lesznek egy ragulevesbe, mehet a mélyhűtőbe. A csirkeszárnyakat, sózzuk, borsozzuk. Majd megszórjuk las vegas grill fűszerrel, chipotle füstölt fűszerrel, cayenne borssal, megöntözzük olíva olajjal, jól belemasszírozzuk a fűszereket. Majd tegyük egy zacskóba és a hűtőbe pácolódni, minimum fél órára. Nekem egy egész éjszakán át pácolódott, de lehet akár egy napig is. Minél tovább pácolódik, annál finomabb lesz.
Ha letelt a pác idő, akkor tegyük bele a fűszeres csirkeszárnyakat egy tepsibe, öntözzük meg 6 -8 ek kókuszolajjal, fedjük le alufóliába és előmelegített sütőbe 180 fokon, süssük 40 percig. Ha letelt az idő, vegyük ketté a csirkeszárnyakat, az egyik felét édes-chili szósszal kenjük be, minden oldalát, a másik felét pedig bbq szósszal. Ezután mehet vissza a sütőbe, (alufólia nélkül) magas hőfokon kb. 10-25 percre, süssük ropogósra, de figyeljünk rá, hogy meg ne égjen, mindig ellenőrizzük.
Magában, édes-chili szósz mártogatóssal és zöldhagymával megszórva, salátával, vagy akár bármilyen körettel, rizs, krumpli, zöldséges quinoa, bulgur (ez nem gluténmentes) is tálalhatjuk.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza