Ellenállhatatlan: Sült kacsahúsos paradicsomos ropogós, sajttal

  • 2017.09.12.
  • 5

Sok kicsi, sokra megy! Maradékból tökéleteset.

Egyszerű, gyors, nagyon finom és ellenállhatatlan! Olyan, rádobálós sült finomság.

Ha valami nagyon gyors ételre vágyunk, és kevés az időnk, és tuti biztos, hogy van egy-két maradékunk is, a hűtő mélyében, akkor ez a finom ropogós jó szolgálatot tesz. Leveles tésztából, nagyon sokféle variációt kreálhatunk, sóst és édeset egyaránt. Lényegében a leveles tésztára bármit rárakhatunk, így a maradékunk a hűtőből nem kerül kidobálásra, hanem ezt is felhasználhatjuk. A család észre se fogja venni, hogy maradékból készítettük.  

Sült kacsahúsos paradicsomos ropogós, sajttal gluténmentes recept Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, gluténmentesen itt sült fűszeres kacsahús receptem itt – (vagy más egyéb maradék sült hús) olívaolaj friss bazsalikom levelek koktélparadicsom *Himalája só itt *hétbors fűszer itt görög joghurt kecskesajt vagy mozzarella sajt – kockára vágva Szélek kenéséhez: 1 db tojás
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1


Sült kacsahúsos paradicsomos ropogós recept elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A leveles tésztát sütés előtt kb. 15-20 perccel vegyük ki a hűtőszekrényből. Majd 10 x 20 cm-es darabokra felvágjuk, de akár kör alakúra is kiszaggathatjuk egy formával, vagy nagyobb lepényként egyben sütve ugyanúgy megteszi. Kinek, hogyan tetszik.
Egy késsel óvatosan metsszük be a tésztát a szélétől kb. 1 cm távolságra az oldalak mentén, vigyázva, hogy ne vágjuk át, csak mintha keretet rajzolnék neki. A keretet aztán, felvert tojással lekenjük. Ezáltal sütés közben a kockáknak pereme képződik -. Én annyira siettem, hogy ezt a fázist elfelejtettem, csak akkor jutott eszembe, amikor már beraktam sütni. hát van ez így… Úgy, hogy most nem lett olyan formás, viszont nagyon, de nagyon finom.
Szóval visszatérve a receptre, kenjük meg a tésztát olíva olajjal és görög joghurttal.  A maradék sült kacsa húsokat, vágjuk apró darabokra, és szórjuk meg a tésztánkat.Ízesítsük, bazsalikom levéllel, a tetejére, kockára vágott kecskesajtot, vagy mozzarella sajtot teszünk, vagy mindkettőt, és félbe vágott, koktélparadicsomot.