Diétás: Posírozott halfilé, paraj veloutéval

  • 2017.09.09.
  • 4

20 perces gyors fogás!
Végtelenül egyszerű és nagyon finom, ebédre vagy vacsira is kiváló.


Nem kell arra gondolni, hogy a posírozás, egy bonyolult konyhatechnikai művelet, egyáltalán, nem igényel nagy ügyességet.Hogy mi is a posírozás?Fűszeres, rendszerint savanykás lében gyöngyözve forralással (100 fokon, 15-20 perc) lassan végzett főzés. Ez különösen a halak, vagy gyenge húsok (pld. jérce,csirke,fácán stb.) elkészítéséhez ajánlott, mert ezzel az elkészítéssel még ízletesebb, azonkívül még zsírszegény, egészséges és diétás ételt tudunk varázsolni az asztalunkra. Érdemes elkészíteni, sőt kezdőknek is ajánlom, mert egyszerűen elronthatatlan. Ez volt az első étel a szakács tanonc koromban, amit W.Gyuri bácsi vezetése alatt készítettem.

Posírozott halfilé, paraj veloutéval és petrezselymes burgonyával Hozzávalók: 4 db halfilé  2-4 dl szárnyas alaplé kis darabka halászlé sűrítmény itt *Himalája só itt *ötbors fűszer itt  2 dl fehérbor Paraj velouté:5 dkg vaj 1 gerezd fokhagyma kisebb vöröshagyma fele 20 dkg paraj 2 dl tejszín 1 ek rizsliszt itt – Sparban is kaphatóKöret:1 kg burgonya5 dkg vaj1 csokor petrezselyem – apróra vágvaTálalás:citrom 
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Posírozott halfilé recept elkészítése:A halat sózzuk, borsozzuk, tegyük egy magas falú sütőedénybe, öntsük rá a hal sűrítményt, alaplevet, a bort, hogy ellepje, majd egy karika citromot és a sütőbe tegyük bele, kb. 15-20 perc. Ha készen van, szedjük ki óvatosan a sütőedényből a halat egy tányérra és tegyük félre.Paraj velouté elkészítése: Az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát vajon megfuttatjuk, majd dobjuk rá a parajt, és öntsük fel a leszűrt hal lével, amibe főztük. Majd készítsünk egy tejszínes habarást, keverjük el szép simára a tejszínt, a rizsliszttel és adjuk a parajhoz. Forraljuk össze és készen is van.
Petrezselymes burgonya elkészítése: A kockára vágott burgonyát, tegyük fel sós vízbe főni, de ne főzzük szét, hiszen még utána, amikor készen van és leszűrtük, megpirítjuk/megfutatjuk, még egy kis vajon futatott petrezselyemmel. Majd tálalhatjuk a tányér közepére a parajmártást, rá a posírozott halfilét, melyet reszelt citromhéjjal megszórhatunk és köréje a petrezselymes krumplit tegyük, majd egy cikk citrommal kínáljuk.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza