A csábító: Joghurtban pácolt Afrikai steak fűszeres tarja, salátával

  • 2017.09.08.
  • 8

Fantasztikus ízű, csábító falatok!
Kevés munkával az egyik legízletesebb ételt készíthetjük el.

Salátával tálalva, pedig kimondottan még vacsorára is fogyasztható. Krumplipürével, rizzsel vagy más egyéb körettel tartalmas ebédfogást rittyenthetünk. Vásárlásnál, mindig, szépen erezett, de nem túl zsíros tarja szeleteket válasszunk. Én fel szoktam szeleteltetni a hentessel. Így már ha hazaérek, ezzel se kell foglalkoznom.

Joghurtban pácolt Afrikai steak fűszeres tarja, vegyes salátával recept Hozzávalók: 3 szelet tarja Pác: 2 ek tejföl 2 ek görögjoghurt 3 kk *Sriracha chili szósz itt Pácolás után a hús fűszerezése: *Himalája só itt *Sertés barbecue fűszerkeverék itt *Afrikai steakfűszer itt *Hétbors durvára darált fűszer itt Vegyes saláta: jégsaláta koktél paradicsom zöldhagyma paprika retek rukkola saláta kovászos uborka tökmag *Ananászos édes-chili szósz itt Sütéshez: 1½ ek kókuszzsír
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

Joghurtban pácolt Afrikai steak fűszeres tarja recept elkészítése: A pác hozzávalóit, tejfölt, joghurtot és a sriracha szószt keverjük össze egy tálkába. Majd tegyük egy műanyag dobozba a húst, és öntsük rá a szószt, úgy, hogy mindenhol érje a páckeverék, majd tegyük lefedve a hűtőbe pácolódni. Nekem egy éjszakán keresztül pácolódott, de volt úgy, hogy 2 napig is hagytam pácolódni a húst, de minimum 1 órát muszáj pácolnunk. De tényleg, minél tovább pácoljuk, annál finomabb lesz. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Ha letelt a pácolási idő, akkor vegyük ki a pácléből, és töröljük/itassuk le róla a felesleges szószt, majdnem hogy szárazra töröljük. Majd sózzuk, borsozzuk és szórjuk be a hozzávalóknál lévő két fűszerkeverékkel.
Ezután tegyük a tepsibe, elosztva a kókuszzsírt, majd helyezzük bele a fűszeres pácolt tarját, majd alufóliával lefedve Kb. 30-40 percig süssük. Majd fóliát levéve még kb. 10-15 percig, ropogósra süssük meg. De akár kerti grillen vagy grill sütőbe is elkészíthető, sőt sütőzacskóban is. Kinek melyik variáció tetszik.
Ha elkészült hag