Olyan rusztikus: Csupa-csokis torta málnával

  • 2017.09.02.
  • 4

Ki tud ennek ellenállni?

Ennek a tortának mindene csokis…


Nagyon egyszerű csokoládétortát hoztam ma nektek. Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné a csokoládétortát, vagy legalább egyszer ne kóstolta volna, ha máskor nem gyermekkorában.
Ha igazi csoki fanatikus vagy, ezt tuti el kell készítened. Mi imádjuk, sőt igazi gyors 30 perc alatt elkészülő, vendégváró sütemény. Kezdőknek is ajánlom.

Csupa-csokis torta málnával gluténmentes recept Hozzávalók: Piskótához: 4 tojás 2 ek Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – az Aldiban is kapható 1 ek Nagykun rizsliszt itt – a Sparban is kapható 2 ek kókuszolaj 1 ek holland natúr kakaópor 4 ek kókuszcukor 1 mk sütőpor1 csipet himalája sóCsokoládés mascarpone krém recept: 100 g nutella – szobahőmérsékletű 250 g mascarpone – szobahőmérsékletű 1 ek kókuszcukor 1 tábla 85 % -os étcsokoládé fele – gőz felett felolvasztva, és hagyjuk egy kicsit hűlni 1 1/2 kk vanília aroma (aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönkölybúza fehérlisztet)

 
Csupa-csokis torta recept elkészítése:Melegítsük elő a sütőt. A tojások sárgáját, a fehérjétől különválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, és közben bele teszünk bele egy csipet sót. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, krémes állagúra, egy kicsit tovább kell keverni, a kókuszcukortól, olyan lágy karamell színe lesz, hozzáadjuk a kókuszolajat.A lisztet, a kakaóport és a sütőport átszitáljuk, és egy tálba összekeverjük.
A tojás sárgás keverékbe 1 ek felvert tojásfehérje habot teszünk. És egy műanyag lapáttal, vagy fakanállal elkeverjük, óvatosan, hogy olyan laza legyen a tészta. Ezt követően a többi tojásfehérje habot beletesszük a tojás sárgája masszába, két részletben, és szintén lazán, határozott mozdulatokkal, de óvatosan elkeverjük, vigyázzunk, hogy ne törjön össze a hab.Majd, kanalanként fokozatosan hozzáadjuk a tojásos habhoz a sütőporos lisztet, és óvatosan összedolgozzuk, úgy hogy ne törjön össze. Laza és habos marad a tészta massza, akkor is, amikor a lisztet belekeverjük.
Egy kis tepsibe vagy egy kisebb kör alakú tortaforma aljára tegyünk sütőpapírt és öntsük bele a masszát. Tegyük az előmelegített sütőbe 180 fokon, és 17-20 percig süssük. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját. Nekem 20 perc kellett a gázsütőmön. Tűpróbát végezzünk.Amíg sül a csokoládés piskótánk, addig összekeverjük a csokoládés mascarpone krém hozzávalóit és hűtőbe tesszük.
A kisült és kihűlt piskótára tesszük a krémet, fagyasztott málnával, mentával díszítjük. Úgy is szoktam készíteni, hogy kettévágom a kihűlt tortát, majd megkenem vékonyan málnalekvárral, rá a csokoládés piskóta teteje és úgy a csokis mascarpone krém és a málna szemek. Kínálásig hűtőbe tároljuk.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza