A konyhabűvész: Jamaicai sült sertésszelet, rizzsel és krumplipürével

  • 2017.08.19.
  • 6

Ízek és zamatok a konyhában!

Ennél egyszerűbb, már nem is lehetne.

Ízletes, szaftos és mennyei íz kavalkádot varázsolhatunk könnyedén, lazán és örömmel. Melyhez segítségül a konyhabűvészt, a sütőzacskót hívjuk. Aki, még nem próbálta, mindenképpen tegyen egy próbát, ezzel a sütési módszerrel. Főleg ilyen nyári melegben, de máskor is, jól jön ez a kis praktika. Kezdőknek is ajánlom, így elkerülhetik, hogy kiszáradjon a hús, zöldség. Persze lehet, zsiradék nélkül is elkészíteni, de én imádom az ízeket, így egy kis vajjal, plusz friss zöld-fűszerekkel, mindig megspékelem a húst vagy zöldséget.És akkor mutatom, hogyan csináld a mai finom receptemet…

Jamaicai sült sertésszelet-zöldhagymás rizzsel és krumplipürével recept Hozzávalók: 6 szelet sertéscomb *Himalája só *hétbors durvára darált fűszer *Jamaicai steak pác fűszer itt chili pehely – ízlés szerint Sütéshez: sütőzacskó pár darabka vaj friss kakukkfű ágacskák 6 ek kókuszolajKöret: 2 bögre *Jázmin rizs 4 bögre hideg víz 1 kk *Himalája só Tejszínes krumplipüré 1 kg krumpli 1-2 kk *Himalája só – ízlés szerint 5 dkg vaj 1 dl tej 1 dl tejszín pici reszelt szerecsendió  A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek
Jamaicai sült sertésszelet recept elkészítése: A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A szeletelt sertéscombot sózzuk, borsozzuk, minden oldalát, ízlés szerint.Majd egy serpenyőbe kókuszolajat hevítünk, és megpirítjuk egy kicsit a hús mindkét oldalát. Ha kész, szedjük ki egy tányérra, vagy egy tálcára, egymás mellé és hagyjuk langyosra hűlni.
Ezután a jamaicai steak pác fűszerrel és chili pehellyel szórjuk meg, ízlésünknek megfelelően, és dörzsöljük bele a fűszert. Ha elkészültünk, tegyük a sütőzacskóba, kettesével, egymás mellé, tehát a 6 szelet húsra, lesz 3 zacskónk. Dobjunk bele hideg vaj darabkákat és friss kakukkfüvet, majd zárjuk el a sütőzacskót, és szurkáljuk meg a zacskó tetejét egy hústűvel, majd itt fog távozni a gőz sütéskor. Tegyük egy tepsibe, és az előmelegített sütőben süssük készre. Akkor jó, amikor ha megszúrjuk hústűvel zacskón keresztül, és a hússzeletek vaj puhára puhultak, ez kb. 30-40 perc közötti sütési időt jelent.
Ha elkészült a jamaicai sült sertésszelet, akkor szedjük ki a sütőből, és hagyjuk még egy 15 percet hűlni. Majd csomagoljuk ki, és tálaljuk a zöldhagymás jázmin rizzsel és krumplipürével, és finom kovászos, vagy csemege uborkát kínáljunk hozzá. De extra köretként, akár vegyes salátával is ehetjük, mely recept elkészítéséről, itt olvashattok.