Ízőrzők: BBQ sült húsos sajtgolyó, mézes-mustáros mártogatóssal

  • 2017.08.18.
  • 4

Spóroljunk!
Varázsoljunk, maradékból tökéleteset! Minden egyben, egy ropogós falatban.


Nem ciki, ilyen finomságot készíteni maradékból. Sőt, ha a gyerekek nem szeretik vagy nehezebben eszik meg a sült húst, akkor ily módon is elkészíthetjük nekik külön. Tuti, hogy mind felfalják.  
De akár főzelékek mellé is kiváló választás, és persze, hogy nemcsak a gyerekek szeretik, hanem felnőttek is. Egyszerű, mint az egyszeregy, érdemes elkészíteni, kezdőknek is. Én pld. sosem veszek előrepanírozott mélyhűtőt csirkefalatokat és egyebeket, mindig elkészítem, sokkal, de sokkal finomabb az otthon elkészített finomságok.

BBQ sült húsos sajtgolyó, mézes-mustáros mártogatóssal recept gluténmentes Hozzávalók: (7 db közepes húsos sajtgolyó lesz belőle) 20 dkg bbq sült hús maradék 2,5 ek mascarpone kb. 5 dkg gouda sajt kb. 5-10 dkg savanyú káposzta Persze, ha több sült hús maradt, akkor emeljük az anyaghányadokat. Panírozáshoz: rizsliszt itt 2 db tojás zsemlemorzsa gluténmentesen itt Sütéshez: kókuszolaj Mézes-mustáros mártogatós recept Hozzávalók: 80 ml majonéz 80 ml tejföl 40 ml tej ½ kk *őrölt mustármag itt ½ kk *fokhagyma granulátum itt 4 kk méz 1 kk friss reszelt torma
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek

BBQ sült húsos sajtgolyó recept elkészítése: A megmaradt bbq sült húst vágjuk fel kockára, majd tegyük egy aprítóba és daráljuk össze. Ha elkészültünk, tegyük egy tálba. Ezután adjuk hozzá a mascarponét, az apró kockára vágott gouda sajtot, és a savanyú káposztát, melyet ollóval egy kicsit felvágtam. Jól keverjük össze, majd tegyük a hűtőbe egy 15-30 percre. Addig készítsük elő a panírozáshoz a szokásos módon az alapanyagokat: három mélytányérba, egyikbe: rizsliszt, másikba a tojás, egy csipet sóval ízesítsük (ne többel, mert a sült hús, már eleve fűszeres és sós), és verjük fel egy villával, majd a harmadikba: zsemlemorzsa. Majd tegyük félre. Készítsük el a mártogatóst is. Mézes-mustáros mártogatós recept elkészítése: A hozzávalóknál lévő alapanyagokat, tegyük egy tálba és egy habverővel jól keverjük össze, és készen is van. Ezután tegyünk kókuszolajat egy serpenyőbe, és kezdjük el felhevíteni. Majd vegyük ki a hűtőből a sült húsos sajtos golyókat, és panírozzuk be, liszt/tojás/zsemlemorzsa keverékébe, melyet már előkészítettünk. Mivel nem nyers hozzávalóval dolgozunk, ezért úgy sütjük, mint a rántott sajtot, jó forró kókuszolajban, amikor a panír szép arany barna, már szedhetjük is ki. Tálaljuk a bbq sült húsos sajtgolyókat a mézes-mustáros mártogatóssal.
És akkor most, leírom nektek, az egyben sült bbq fűszeres sertéscomb receptemet, én hogyan készítettem el:
A nagyobb sültek bonyolult ételnek tűnhetnek, de legegyszerűbben és sietősen, készíthetjük pld. sütőzacskóban is. Így nagyon egyszerű, finom és omlós sültet kapunk végeredményként. Ezzel a technikával nem foghatunk mellé és ínycsiklandó ebédet, vagy vacsorát varázsolhatunk az asztalra, és nem is igazán kell bajlódnunk vele, hiszen a munka nagyobbik részét elvégzi a sütő.
Egyben sült BBQ fűszeres sertéscomb Hozzávalók: 1-1,5 kg egész sertéscomb *Himalája só *hétbors durvára darált fűszer itt Fűszer: *sertés bbq fűszerkeverék itt Sütéshez: sütőzacskó 4 darabka vaj friss kakukkfű ágacskák 6 ek kókuszolaj A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek

Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Az egész sertéscombot sózzuk, borsozzuk, minden oldalát, ízlés szerint. Majd egy nagyobb serpenyőbe kókuszolajat hevítünk, és megpirítjuk egy kicsit a hús külsejét. H