Az otthon ízei: Őszibarackos BBQ sült csirkemell, barackos salátával

  • 2017.08.10.
  • 2

Zamatos és ízes fogás!

Nagyon finom, egészséges és viszonylag olcsó is…


Nyáron nincs is jobb, egy finom grillezett fogásnál. Akár a kertben, vagy otthon a lakásban, vagy épp a szabadban egy tóparti tisztáson, bárhol is legyél, ez a recept mindig jól jön. Igazán jól fog esni ebben a nagy melegben… Arról nem is beszélve, hogy csökkentett kalória, beilleszthető az egészséges étrendbe, diétába, fogyókúrába, vagy csak úgy, mert igazán szeretjük… Vendégvárónak is kiváló!

Őszibarackos BBQ sült csirkemellfilé, grillezett barackos zöld salátával recept Hozzávalók: ½ kg csirkemellfilé *Himalája só *hétbors durvára darált fűszer Őszibarackos bbq pác recept: ½ fej vöröshagyma – apróra vágva 3 db nagy őszibarack 50 ml ketchup 1 kk *chipotle chili füstös jalapeno fűszer 2 ek barna cukor vagy kókuszcukor 20 ml *szójaszósz Saláta grillezett őszibarackkal recept:2-3 db keményebb nektarin barack1 csomag zöldsaláta vagy jégsaláta*bianco (fehérborecet) salátaöntet

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek

Őszibarackos bbq sült csirkemell recept Elkészítése: A pác hozzávalóit, a megpucolt őszibarackot, ketchupot, chipotle füstös chili fűszert, cukrot, szójaszószt, tegyünk egy turmixba és jól keverjük össze, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és keverjük el. De ezt már nem kell turmixszal, csak úgy egy kanállal.
Ezután a csirkemellfilét, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük egy jól zárható dobozba, és öntsük rá az őszibarackos bbq fűszert, jól forgassuk át a csirkemellet benne, és hagyjuk pácolódni, minimum 15-30 percet. De akár egy éjszakán keresztül is hűsölhet, lefedve a hűtőben, ha másnap szeretnénk elkészíteni.  Minél tovább pácolódik, annál finomabb.
Ezután tegyük egy grillsütőbe, vagy grill serpenyőbe, de ha nincs jó egy egyszerű serpenyő is, és süssük meg, vagy kerti grillen is csodásan megpirulnak az őszibarackos bbq csirkemellek.
A keményebb nektarin barackokat, vágjuk félbe, és magozzuk ki, majd ezt is tegyük rá a grill serpenyőre. A salátát mossuk meg, centrizzük ki egy salátacentrifugán a felesleges víztől. Majd tegyük egy tányérra, locsoljuk meg bianco saláta öntettel, rá a grillezett őszibarack, és a grillezett őszibarackos bbq csirkemellek, és már falatozhatjuk is, ezt a finomságot.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza