Fincsike: Csokoládés tejszínes túrókrémes sütemény

  • 2017.08.07.
  • 3

Az egyszerűség jegyében, ő az igazi sztár süti!
A túrós sütiknek mindig szezonja van, nyáron még kombinálhatjuk gyümölcsökkel is.


Viszont én most egy egyszerű, gyors, alap túrós süteményt hoztam nektek, amivel nincs sok teendő és pikk-pakk elkészül, akár tortaként is.A túró a legjobb dolog, hiszen feldobva egy kis tejszínnel és mascarponéval, egyszerűen édes krémmé varázsolható, és isteni desszerteket, süteményeket készíthetünk vele. Az isteni piskótarétegre halmozott túrókrém, és rajta a mennyei csokoládékrém, igazán elvarázsol bennünket.Persze, közéje akár csempészhetünk bármilyen bogyós gyümölcsöt is, ha szeretnénk.

Csokoládés tejszínes túrókrémes sütemény gluténmentes Hozzávalók: 8 db tojás – (ebből 6 db egész tojás és 2 db tojássárgája szükséges) 200 g gyümölcscukor vagy cukor 150 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – az Aldiban is kapható 50 g Nagykun rizsliszt én ezt használom itt – a Sparban is kapható (aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönkölybúza fehérlisztet) egy csipet *Himalája só ½ csomag sütőpor 55 g vaj felolvasztva Tejszínes túrókrém: 500 g túró 250 g mascarpone 1 csomag habtejszín – felverve 1 csomag habfixáló 8 dkg cukor 1 db nagy citrom reszelt héja 1 zacskó zselatinfix Csokoládékrém a tetejére: 1 tábla „Moser Roth” 70%-os gluténmentes étcsokoládé egy kis darabka vajés egy pici tejszín

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Olvasszuk fel a vajat egy kis lábosba, és hagyjuk kihűlni. Egy tálba üssük bele a 6 db egész tojást, és a 2 db tojássárgáját. (A fehérjét tegyük el a hűtőbe, jól lesz akár habcsóknak, vagy narancsos csirkének is kiváló.) Majd adjuk hozzá a cukrot és keverjük habosra egy robotgép segítségével.  Kb. 3*-ára kell felverni, és olyan szép halványsárga lesz a színe.
Majd a kétféle lisztet, sütőport, sót, szitáljuk át, és adjuk hozzá a tojásos keverékhez, és jól keverjük el a robotgép segítségével. Ha elkészültünk, akkor adjuk hozzá a teljesen kihűlt olvasztott vajat és egy fakanállal óvatosan keverjük bele a lisztes-tojásos masszába. Ezt követően egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsük bele, egyengessük el, ütögessük a konyhapulthoz a tepsit 1*-2*, így jobban elegyengetődik a tészta.  (Akár tortaformában is süthetjük.) Majd tegyük az előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt süssük készre. Nekem a gázsütőmön 20 perc kellett. Végezzünk azért tűpróbát, hogy tutira megsült-e 20 percnél, ha nem ragad rá a tészta, akkor jó. Amíg sül a piskótánk, addig készítsük el a tejszínes túrókrémet: Egy tálba tegyük bele a túrót, mascarponét, cukrot, citrom reszelt héját és a zselatinfixet. Jól keverjük el egy robotgép segítségével. A tejszínt verjük fel egy habfixálóval és adjuk hozzá a túrókrémhez. Keverjük el egy fakanál segítségével. Ezután a megsült piskótát, vágjuk ketté, és kenjük meg. Majd tegyük a hűtőbe egy 15-20 percre, amíg elkészítjük a tetejére a csokoládékrémet.
A csokoládét gőz fölött olvasszuk meg egy darabka vajjal, majd egy pici tejszínt is adhatunk hozzá, keverjük el, majd csurgassuk a túrókrémes piskóta tetejére és simítsuk el. Majd mehet még hűsölni egy kicsit a hűtőbe. Tálalásnál vágjuk kockára és kínáljuk a családunknak, vendégeinknek. 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza