Expressz málnás-áfonyás táska

  • 2017.07.28.
  • 1

Könnyebb már nem is lehetne…
Mindig jó, ha van a hűtőben, legalább egy csomag leveles tészta, és ha kettő, akkor még jobb… amiből 30 perc alatt sütit varázsolhatunk…  

Hiszen ez a legjobb alapanyag, a réteges, ropogósságával és benne a gyümölcsös töltelék, az édes-savanykás ízével, lenyűgözz mindenkit. Ha ezt elkészíted, sose fogsz pékségbe járni süteményért. Tényleg csak a fantázia szab határt a finomságok elkészítésében. Ezért az illatos, ízes málnás-áfonyás táska csodáért mindenki odáig van meg vissza, csak úgy kapkodják a tányérról. Igazi, gyors vendégváró sütemény, ha kopogtatnak az ajtódon… Kezdőknek is ajánlom, mert elronthatatlan…

Málnás-áfonyás táska gluténmentes Hozzávalók: 2 csomag leveles tészta gluténmentesen itt 20-25 dkg friss málna 20-25 dkg friss áfonya 4 ek kukoricakeményítő 125 ml (1/2 cup) cukor 1 citrom leve 1 tojás – felverve Szóráshoz: kristálycukor Díszítéshez: porcukor
Elkészítés: A málnát, áfonyát tegyük külön-külön tálkába, majd adjuk, hozzá 62,5– 62,5 ml cukrot keverjük el, majd mehet rá a ½ – ½ citrom leve, jól keverjük át, de vigyázzunk, azért ne törjük össze a gyümölcsöket. (Nekem a málnáshoz legközelebb több cukrot adok, mint a 62,5 ml, mert azt én édesebben szeretem, de ez is ízlés dolga) Ha ezzel elkészültünk adjuk hozzá az 2-2 ek kukoricakeményítőt, keverjük át ismét. A leveles tésztát hajtogassuk ki, vágjuk fel 6 egyforma részre, négyzetekre. Töltsük meg az egyik leveles tésztát málnával, a másikat áfonyával, úgy, hogy a közepére tegyük a gyümölcsöt.
Az a bizonyos “A” betű a tányéron, annak ereje van… ugye Ancsa?… Verjük fel a tojást, egy ecset segítségével a leveles tészta széleit kenjük át. Majd hajtsuk félbe, a széleit nyomkodjuk le óvatosan. Én egy villával még körbe szoktam nyomkodni.  Ezután egy éles késsel vagy egy derelye vágóval vágjuk egyenesre a széleit. Majd egy pici lyukat vágjunk az éles kés hegyével, hogy majd tudjon távozni a gőz, sütés közben, nehogy már szétrobbanjanak a sütemények… Ha elkészültünk kenjük le a tetejét, egy ecset segítségével a felvert tojással. Majd sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, szórjuk meg a tetejét kristálycukorral.  20-25 perc alatt süssük arany barnára. Nekem a gázsütőmön 23 perc kellett. Ha megsültek, hagyjuk kihűlni egy kicsit, mert nagyon forró a töltelék, nehogy megégessünk a kis szánkat, már langyosan fogyasztható. Aki igényli, megszórhatja a tetejét porcukorral.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza