A csodasüti: Sárgabarackos darás túrós sütemény

  • 2017.07.24.
  • 9

5 perc munkával a mennybe érni, nem kis teljesítmény…

Pillanatok alatt elkészülő, egyszerű finomság.


Nálunk pik-pakk el is fogyott! A gyümölcsök szépen megpuhultak benne, szaftossá téve a süteményt. Még langymelegen eltüntettük… Olyan egyszerű recept, hogy bárki el tudja készíteni és az íze csodás! Pillekönnyű és nagyon finom. Mentsd el ezt a receptet, jól fog jönni, ha váratlan vendégeid érkeznek! 

Sárgabarackos darás túrós sütemény gluténmentesen Hozzávalók: 25 dkg túró 1 kis dobozos “magyar” tejföl  3 db tojás 6 ek porcukor – ízlés szerint 1 csomag vaníliás cukor 4 ek rizsdara ½ csomag sütőpor egy csipet Himalája só 6-8 szem sárgabarack (Aki nem gluténérzékeny, használhat búzadarát is, a rizsdara helyett)

Elkészítés: A túrót tegyük egy tálba és villával törjük össze. Majd adjuk hozzá a tejfölt, a tojássárgáját, a porcukrot és a vaníliás cukrot és jól keverjük el. Ezután szórjuk bele a sütőport, és a rizsdarát. Verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval, majd keverjük a túrós masszához. Tegyük félre a konyhaasztalon, pihentessük 20 percig. Így kellően megduzzad a rizsdara.
Amíg pihenget a túrós keverék, addig kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Majd béleljünk ki sütőpapírral egy kisebb tepsit (28*32 cm) és egy ecset segítségével kenjük át olvasztott vajjal a sütőpapírt. Ha elkészültünk tegyük félre. Mossuk meg a sárgabarackokat, és magozzuk ki, és hagyjuk leszáradni.
Ha letelt a 20 perc, a túrós masszát, öntsük a kivajazott sütőpapíros tepsibe, majd ütögessük a tepsit a konyhaasztalhoz, így jól elegyengetődik a tészta massza, majd a tetejére helyezzük rá a félbevágott sárgabarackokat, úgy hogy a belseje legyen felül. Majd 3 nagy csipetnyi kristálycukorral szórjuk meg a sütemény massza tetejét, úgy a barackokra is kerüljön a cukorból.
Majd tegyük az előmelegített sütőbe és süssük arany barnára. Nekem a gázsütőmön 20 perc kellett.
Ha elkészült a sütemény, vegyük ki a sütőből és még melegen megint szórjuk meg 3 csipetnyi kristálycukorral.  Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel és kínálhatjuk kedves családunknak. Ha nagyobb a család, és dupla adagot készítenénk, akkor az anyaghányadot emeljük meg.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza