Egy falatnyi boldogság: Málnás tiramisu roppanós fehércsokoládéval...

  • 2017.07.08.
  • 3

A megjelenése, az illata, az íze… egyszerűen vérpezsdítő, és a roppanós fehércsokoládéval teljesen elvarázsol… A világ egyik legfinomabb desszertje. Ha ínyenc vagy és nem akarsz sok időt tölteni a konyhában, ezt mindenképpen készítsd el…

Olyan finom, hogy rögtön azon gondolkozol, mikor fogod elkészíteni a következő adagot, mert mindenki odáig lesz tőle, meg vissza… Most, hogy szezonja van a málnának, érdemes elkészíteni, télen pedig használhatunk fagyasztott málnát hozzá…  Az üdítően savanykás málna és a krémes mascarpone nagyszerűen passzolnak egymáshoz ebben az édességben. Bár tudom, hogy az eredeti tiramisu tojással készül, – de én inkább, meghagyom ezt a variációt az olaszoknak, – én sose szoktam, főleg nyáron nem, tojással készíteni. Persze nagyon finom úgy is, kóstoltam is többször, sőt Velencében is megvendégeltek vele.
Kezdőknek is ajánlom, egy igazi vendégváró desszert, mert előző nap is elkészíthető…
Málnás tiramisu roppanós fehércsokoládéval Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta gluténmentesen itt 2 bögre kakaó ital 500 g mascarpone ¾ -e – szobahőmérsékletű 1 csomag „Haas” vaníliás puding – főzős gluténmentesen itt 500 ml tej 2 ek gyümölcscukor vagy cukor 1 zacskó tejszín 1 csomag habfixáló 600 g málna 1 tábla gluténmentes fehércsokoládé itt – Aldiban kapható
 
Elkészítés: A vaníliás pudingot az utasításnak megfelelően tejjel sűrűre főzzük, majd 2 ek cukorral ízesítjük. (Tegyünk rá egy fóliát, úgy, hogy érje a puding tetejét, így nem bőrösödik meg). Hagyjuk langyosra kihűlni. A kakaót készítsük el, a natúr holland kakaóport ízlésünknek megfelelően édesítjük, majd egy kis tej hozzáadásával jól keverjük el, tegyük fel a tűzre, és kezdjük el forralni, majd közben mehet hozzá a többi tej is. Ha gyöngyözve forr, vegyük le a hőről, majd hagyjuk kihűlni. Persze, aki nem gluténérzékeny vásárolhat a boltban is kakaós italt, vagy ha nem szeretné elvégezni, ezt a pár perces kakaó főzést. Ezután verjük fel a tejszínt habbá egy robotgép segítségével és közben adjuk hozzá a habfixálót. A fehércsokoládé ¾ -ét vágjuk fel apró darabokra. A többit majd a tetejére fogjuk reszelni. A málnát tegyük egy szűrőbe, majd óvatosan mossuk meg, és hagyjuk lecsöpögtetni. Majd kb 200-300 g-ot egy turmixgépbe pürésítsünk, és egy sűrű szűrőn szűrjük át, hogy a magok ne legyenek benne. Majd tegyük félre. A mascarponét egy robotgép segítségével verjük fel habosra, majd adagoljuk hozzá, a kihűlt vanília pudingot, és jól keverjük el. Majd adjuk hozzá a felvert tejszínhabot, keverjük el, de ezt már egy fakanál segítségével. Majd a babapiskótát a kakaó italba hirtelen megforgatjuk, de vigyázzunk, nehogy szétázzon. Majd ezt követően egy nagy üveg tálba (én jénait használtam), helyezzük sorba egymás mellé. Amikor az