Egy csipetnyi élvezet: Édes-erős steakborsos sült tarja/hagymás újburgonyával…

  • 2017.06.28.
  • 9

Fő a változatosság, úgyhogy kétség nem fér hozzá, hogy az eheti pecsenyefogás, az édes-erős steakborsos sült tarja…


Hihetetlen könnyű elkészíteni, a végeredmény pedig egy omlós, szaftos hús lesz. Havonta kb. egyszer mindig a szárnyasokat lecserélem tarjára. Igyekszem változatosan főzni, ha csak tehetem, mindig beújítok egy kicsit…
A tarja a sertés egyik legkönnyebben és legtöbbféleképpen elkészíthető része, és ízletes fogás kreálhatunk belőle. Nekem mindig olyan szerencsém van, hogy hihetetlen gyönyörű hús szeleteket szoktam venni, tényleg nagyon vékony rétegben van a zsírréteg benne, pont annyira, amennyire szükséges. Így nem is mondhatom azt, hogy megterhelő, úgymond nehéz étel lenne a szervezetnek.
 
Érdemes kipróbálni ezt a receptemet is, mert isteni finomat lakmározhatunk belőle…

Édes-erős steak borsos sült tarja-hagymás újburgonyával Hozzávalók: 4 szelet sertés tarja csontos 1 doboz nagy joghurt 1 dl extra szűz olívaolaj Fűszerek: *édes-erős steakbors *Himalája só 2 csipet *chili pehely 1 ek *Las Vegas grill fűszerkeverék Köret: 1 kg újburgonya 4 db vöröshagyma 50 ml extra szűz olívaolaj 1 púpos tk *sültburgonya fűszersó szerecsendióval Savanyúság: kovászos uborka A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek

Elkészítés: A tarja szeleteket, sózzuk és édes-erős steak borssal is fűszerezzük be, majd tegyük félre. Majd készítsük el a joghurtos pácot: A joghurtot tegyük egy tálba, adjuk hozzá a chili pelyhet, a Las Vegas grill fűszerkeveréket, olívaolajat és jól keverjük össze. Majd tegyük bele a tarja szeleteket, és jól forgassuk meg a pácban, majd letakarva, tegyük a hűtőbe, minimum fél-1 órára, de lehet egy egész éjszakára is. Én mindig, egy éjszakán át szoktam pácolódni hagyni a húst. Pucoljuk meg a krumplit és a vöröshagymát, majd mindkettőt vágjuk cikkekre. Ha elkészültünk, tegyük egy tepsibe. Az olívaolajat keverjük össze a sültburgonya fűszersóval, majd öntsük a hagymás-burgonyára és jól keverjük át. Nagy fokon előmelegített forró sütőbe, alufóliával lefedve 15 percig süssük, majd levéve a fóliát még 10-15 percig pirítsuk készre. A pácolt hússzeleteket, sütés előtt 15 perccel vegyük ki a hűtőből, és egy grill serpenyőbe (vagy serpenyőbe), de a kerti grill is tökéletes hozzá, süssük készre. Ha elkészültünk, akkor tálaljuk az édes-erős steakborsos sült tarját a hagymás burgonyával, hozzá finom kovászos uborkát kínáljunk, szórjuk meg a tetejét zöldhagyma karikákkal.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza