A tökéletes krémsajtos omlós sós süti cseresznyepaprikával…

  • 2017.06.21.
  • 1

Pikánsan a legjobb…

A pogácsa a legideálisabb vendégváró. Másnap, harmadnap is isteni finom, omlós és puha ez a mascarpone krémsajtos gluténmentes pogácsa…
 

Ezt a finomságot, nevezhetjük sós sütinek, pogácsának, bucinak, vagy akár szendvics alapnak, még kenyér helyett is kiváló, igazán puha pikáns sajtos sütemény.
Ehetjük magában, vagy kettévágva sonkával, megkenhetjük avokádóval, bármivel, amit szeretünk, (a lányom legnagyobb örömére A lényeg, hogy isteni finom, érdemes elkészíteni… Kezdőknek, egészséges étrendet követőknek is szívből ajánlom.
Persze, aki nem gluténérzékeny, az használjon búzalisztet, ugyanannyi mennyiségben.
 

Krémsajtos omlós süti cseresznyepaprikával gluténmentes Hozzávalók: Sajtkeverék: 160 g mascarpone – szobahőmérsékletű 3 ek vaj – szobahőmérsékletű 1 nagy gerezd fokhagyma 3 db nagy cseresznyepaprika 80 g 2 ek olajos savanyúság leve 200 g reszelt gouda sajt Kovász 175 ml langyos tej 1 zacskó instant élesztő 1 kk méz Tészta: 300 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – de az Aldiban is kapható 100 g Nagykun rizsliszt én ezt használom itt – de a Tescóba lehet olcsóbban is kapni itt (aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönkölybúza fehérlisztet ugyanannyi mennyiségben) 1 kk *Himalája só 1 db tojás Majd a tésztához hozzáadunk: 3 púpos ek sajtkeveréket Elkészítés: Először készítsük el a sajtkeveréket: Egy tálba keverjük össze habosra egy robotgép segítségével a mascarponét. Majd adjuk hozzá a vajat, reszeljük bele a fokhagymát, és a nagyon apróra vágott cseresznyepaprikát, és a savanyító olajos léből is adjunk hozzá 2 ek-al, – (én a piacon a savanyúságosnál vettem fetával töltött cseresznyepaprikát, és feta sajt nélkül, vágtam fel apróra a cseresznyepaprikát, és ezt használtam fel, illetve a levéből is tettem bele) – keverjük el egy fakanállal, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot, és tegyük félre.
Készítsük el a kovászt: A langyos tejhez adjuk hozzá a mézet, és a száraz élesztőt, keverjük el. És hagyjuk 5-10 percig állni.
Addig egy tálba szitáljuk bele a sót, lisztet, adjuk hozzá a tojást, és az élesztős kovászt. Majd keverjük el egy fakanál segítségével, majd adjunk hozzá a sajtkeverékből 3 púpos ek-al, amit fentebb elkészítettünk. Jól keverjük össze, formázzuk cipó formává, csak úgy a tálban a kezünkkel.Ezután fóliával letakarva, 1½ órán keresztül pihentetjük, kelesztjük. Ha letelt az idő, (liszt hozzáadása nélkül) egy nyújtódeszkán vagy vágódeszkán hosszúkásra, henger formájúra formázzuk. Majd felvágjuk, és egyforma nagyságú golyókat formálunk belőle.

Kókuszolajjal kikent tepsibe rakosgatjuk a megformázott sajtos golyókat, egymás mellé. Nem kell helyet hagyni közöttük, ennek a lényege, hogy összeérjenek majd, és sütés közben össze fognak ragadni.