Csak lazán, amolyan görögösen: Joghurtos sült tarja/görög salátával...

  • 2017.06.15.
  • 4

Ha megkóstolod, ez lesz az egyik kedvenced!

Görögország ugyanis egyet jelent a csodálatos ízek világával is, és ha már nem először utazunk, ebbe a gyönyörű országba, bizonyosan egy gasztronómiai ámokfutással kezdjük meg nyaralásunkat… Persze, ha valaki hazatér a görög nyaralásból, az elsők közt idézi fel a tipikus ízeket, illatokat. Az olívaolaj, a friss zöldségek, a speciális fűszerekkel készült húsételek mind-mind a görög konyha sajátja.
Íme, egy kis ízelítő az én görögös sült húsos variációmra, egy kis csavarral, mely Jamaicát is megidézi…  Bombasztikus ízkavalkád társul egyetlen egy szelet szaftos húsban. Te is próbáld ki, gyorsan elkészíthető, mely mellé görög salátát tálalj…
Joghurtos sült tarja/görög salátával Hozzávalók: 6 szelet tarja Pác: ½ dl olívaolaj 400 g natúr joghurt 3 gerezd fokhagyma – átnyomva 1 mk oregáno 8 db friss bazsalikom levél – apróra vágva 1 mk kakukkfű ¼ szál friss rozmaring levél – apróra vágva 1 mk *Himalája só 1 mk *hétbors fűszer durvára darált  egy csipet chili pehely *1 ek Jamaicai fűszerkeverék – Ázsiai boltban lehet megvásárolniGörög saláta Hozzávalók: feta sajt uborka paradicsom paprika lilahagyma olívabogyó olívaolaj bazsalikom só citrom leve
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek

Elkészítés: A fenti hús pác hozzávalókat tedd egy tálba, és jól keverd össze. Ezt követően tedd bele a hús szeleteket. Pácold legalább 30 percen vagy egy éjszakán keresztül, minél tovább pácolod, annál jobb lesz.
Addig készítsük el a salátát. Az uborkát megtisztítjuk, és a paprikával, paradicsommal együtt felkockázzuk. A lila hagymát felszeleteljük, és egy tálba összekeverjük a többi zöldséggel. Hozzáadjuk az olívabogyót, olíva olajat, csipet sót és bazsalikomot, majd az egészet óvatosan átforgatjuk.
Majd egy tányérra halmozzuk, a tetejére feta sajtot teszünk – kockázva, egészben vagy morzsolva -, de ha nincs otthon elhagyható, így is nagyon finom lesz… Ezt követően egy serpenyőbe olíva olajat hevítünk, és kisütjük a húsokat, de akár grillezheted is, kerti grillen vagy egy tepsibe téve a sütőben is megsütheted.
Kínálásnál citrom karikával díszítjük és a salátát is meglocsoljuk citrommal, ízlés szerint.
– A görög tradicionális konyha egyszerre egészséges és finom is, azonban ezen nem is csodálkozhatunk túl sokat, hiszen a görög ételekhez a legjobb minőségű alapanyagokat használják fel, amelyek már önmagukban is ígéretesek, mint például az olíva bogyók, friss zöldségek, gyümölcsök, jó minőségű húsok, frissen fogott halak, és persze az elmaradhatatlan olívaolaj. –

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget! Klarissza