Egészség őrangyala, mindössze 3 nap alatt, azonnali sikerélmény…

  • 2017.06.14.
  • 5

Megannyi vitaminforrás a szervezetünknek, amivel jót tehetünk, egy csöppnyi szeretet magunknak…
A csíra az az élelmiszer, amelyben benne van az élet. Egészséges, teljes és tápláló étel minden évszakban. Készülhet retekmagból, brokkoli magból, hagymából, lencséből, lucernából stb… Mindig frissen az ételeidhez!… Én mindenbe és mindenre teszek csírát. Amúgy ezt te is meg tudod csinálni, hogy hogyan?  Hát így… Olvass tovább…
 
Az egészség őrangyal vitality-k:
Retek csíra
Természetes antibiotikumok közé tartozik. Fontos tudnunk, hogy hatékony vértisztító hatású. Egyik kiemelkedő hatása a hőtermelés. Ha nem teszünk hűtőbe egy doboz retek csírát, akkor egy nap után észrevesszük, hogy meleg a közepe. Ezért hűtés nélkül hamar tönkremehet. Ezt a tulajdonságát a szervezetünkben hasznunkra tudjuk fordítani. Ízületi betegségeknél – mivel a hőtermelés által tágítja az ereket -, felgyorsítja a vérkeringést. Így az ízületek környékén bővebb lesz a vérellátás, és a lerakódott salakanyag gyorsabban tud távozni. Sok folyadékot kell inni hozzá. Nagyon erős a hatása.
Fontos tudni, hogy retekből nem szoktunk megenni tíz-húsz fejet egyszerre. Itt nagyon érvényesül az a hatás, hogy több vegyülettartalom van egy piciny csírában, mint a kifejlett növényben. Végigtakarítja a szervezetet, mint egy dózer.
A szájüregben, arcüregben, orrunkban elpusztítja a kórokozókat. Mivel hőt is termel, könnyebben leválnak a lerakódások. A gyomrunkban segíti az emésztést. A belekben lévő élősködőket, elpusztítja. Azok az emberek, akiknek nagy epekövük van, ne fogyasszanak sokat belőle. El tudja az apró epeköveket hajtani, ezért ha ez epehólyagban nagy kő van és megmozdul, ez elzárhatja az epevezetéket. Ha epehomok van az epehólyagban, azt eltávolítja.
Nagyon szereti a retek anyagait a bélflóra. Táplálja és tisztítja. Tisztítja a vizeletkiválasztó rendszert is. A vesehomokot ugyanúgy elhajtja, mint az epehomokot. Ez a nagyon apró vesekövekre is igaz. Sok foszfort tartalmaz. A foszfor tisztítja, szépíti, fehéríti a bőrt. Lehet repcével együtt fogyasztani.
A retek csíra melegíti a testet, ezért télen, fázó emberek, elsősorban akiknek a végtagjai hidegek, érdemes csipegetni. Gyorsan nőnek a növények a dobozban. Nyári melegben ezt jobban lehet tapasztalni. Picike, szoros talpacskáik lesznek,. Fehér, pihés. Nem kell megijedni tőle, ez az élet jele. Lehet fogyasztani. Nem csak belsőleg, külsőleg is hatásos: a szakemberek szerint a liszttel össze turmixolt csíra jótékony hatással bír a reumás fájdalmakra.
Brokkoli csíra A brokkolit 10-15 éve még növényként sem nagyon ismerték és fogyasztották Magyarországon, mostanra viszont már a csírája is elterjedt eledel. A csíra még jobb abban, amiben a kifejlett növény is erős: jószerével annyi vitamin van benne, mint a divatos, drága bogyók közül néhányban. Ez a növény tartalmazza a legnagyobb mennyiségben a vitaminokat, enzimeket és ásványi anyagokat; ezek közül is kiemelkedően magas U-vitamin és kalciumtartalmáról ismert. Ennél fogva fogyasztása vértisztító, bőrtápláló, keringésjavító hatású.
A szakemberek az emésztőrendszeri betegségek, hólyag,  valamint daganatos megbetegedések megelőzésére is melegen ajánlják. A kalciumtartalom miatt a csontoknak nagy barátja, a változó korban, amikor a csontritkulás veszélye megnő, roppant hasznos lehet.
Kicsi sárgás csírája nagyon szép. Gyógyító csíra. Nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, enzimeket, ásványokat a szervezet számára. Nagyon sok hasznos vegyület van benne.
Van azonban három fontos dolog, amit még elmondhatunk róla. Olyan nyomelemeket tartalmaz, melyek megelőzik a vesehomok és vesekő kialakulását. Regenerálja az agysejteket. A benne található enzimek a belső elválasztású mirigyek működésére hatnak. Elsősorban a csecsemőmirigyre és hasnyálmirigyre. Tehát nagyon jó immunerősítő.
Búza csíra Nagy feladata van. A daganatos embernek önbizalmat ad, mivel segíti a gyógyulásban. Gyors segítség a méregtelenítési folyamatoknál. Megújítja a beteg sejteket. A benne lévő enzimek nem engedik a rosszindulatú sejtelváltozásokat szaporodni.
Csökkenti a radioaktív terhelést. Magas a szelén- és a krómtartalma. Elősegíti a vércukor szinten tartását. A búzacsíra gyógyító ereje magas vitamin és ásványi anyag tartalmának köszönhető. A daganatos és szív-érrendszeri betegségek megelőzésében, az emésztési folyamatok könnyítésében, a csontvédelemben játszik kitüntetett szerepet.
A búzaszem un. embrió része, csíraállománya gazdagon bővelkedik ásványi anyagokban, amelyek szerepet játszanak a búzaszem egészséges fejlődésében, növekedésében, érésében. Melyek ezek a nélkülözhetetlen ásványi anyagok, vitaminok? Elsőként a magas E-vitamin, kálium, foszfortartalom emelendő ki, de a vas, cink, B1-, B2-, B6-vitamin, folsav, biotin, króm, magnézium, kalcium mennyisége sem lebecsülendő. Mindezek a felsorolt nyomelemek, ásványi anyagok nagyon jelentős élettani és biokémiai funkciót töltenek be az emberi szervezetben.
A búzacsíra gazdag E-vitamin, folsav, foszfor, kálium, magnézium, cink és B-vitamin forrás. Méltán nevezhető szív és csontvédő, rákmegelőző tápláléknak. A kötőszövetek rugalmasságát biztosítja, amelyet szervezetünk csak egy bizonyos életkorig képes saját maga előállítani. Az aktiválódó enzimek hatására, a szervezetünk számára könnyen hasznosítható, gazdag ásványi anyag-, szénhidrát-, esszenciális aminosav- és zsírösszetétel alakul ki.
Külön említésre méltó a többszörösen telítetlen, a szervezet számára nélkülözhetetlen, de csak a táplálkozással bevihető esszenciális zsírsavak jelenléte. Roboráló, erősítő hatású, energiafokozó, ezért lábadozó betegeknek különösen ajánlott. Testünk nap, mint nap előállít, olyan káros oxigén molekulát un. szabad gyököt, amelynek egy elektronja elvész. Ennek eredményeként ezek a molekulák képesek a testen végigcikázni és felvenni egy extra elektront, bárhol, ahol a szervezetben rábukkannak. Az elektronvadászat során a véráramban vándorló koleszterin molekulát károsítva az érfal rugalmasságát megváltoztatják. A merev artériafal kialakulása az első lépés a szív-érrendszeri betegségek kialakulásában.
Lucerna csíra A lucerna az egyik legteljesebb és legtáplálóbb fajta. Ráadásul mesésen gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, fehérjében, és minden esszenciális aminosav megtalálható benne, mérgeket semlegesítő és kihajtó hatása van.
Növeli a szervezet betegségekkel szembeni ellenálló képességét, főként a gyulladásos megbetegedésektől, pl. az ízületi gyulladásoktól véd. Segít megelőzni a kifáradást, a szervezet kimerülését, és beállítja az optimális kalcium-foszfor arányt (2:1) a szervezetben. A lucernában mind a 8 esszenciális aminosav megtalálható, amely a jó emésztéshez szükséges.
A lucerna csírában megtalálható szaponin nevű vegyület az érfalakról lekaparja, és feloldja a lerakódásokat. Megelőzhető ezért vele a komoly érszűkület. Csökkenti a vércukorszintet, mert tisztítja a hasnyálmirigyet. Gyomorfekélynél azért tud segíteni, mert egy finom bevonatot képez a gyomor nyálkahártyáján. Ezáltal meg is védi. Serkenti a tejtermelődést szoptatós édesanyáknál. A benne lévő növényi hormonok miatt kiváló ösztrogén hatása van, amely például segíthet a mellrák megelőzésében.
B12 vitamint tartalmaz, mely gyógyítja a vérszegénységet. Magas K-vitamin tartalma miatt megelőzi a vérrögök kialakulását. Csökkenti a fokozott havi vérzést. L-borostyánkősavat tartalmaz, amely felelős a kötőszövetek rugalmasságáért. Magas a Ca-tartalma, így érdemes fogyasztani a csontritkulás megelőzésére.
A fogyókúrázók egyik őrangyala, de hólyag- és veseelégtelenség, idegrendszeri problémák, hajhullás és asztma, légzőszervi problémák, csont- és fogproblémák esetén is érdemes beépíteni az étrendbe.  A kis növény sokáig eláll a dobozban, ha van helye. Képes három hét múlva is megmutatni erejét, természetesen, ha hűtve és jól tároljuk. Növekednek, összekapaszkodnak, zöldülnek. Ilyenkor a több klorofiltartalom teszi még értékesebbé.
Az USA-ban több mint 4 dollárt is hajlandóak kifizetni fél kiló lucernacsíráért, hogy élvezhessék salátába keverve. Habár nálunk sem olcsó 500 Ft-on felül van a bio csírák ára 60 g-os mennyiség.
Repce csíra Sajnos nagyon kevesen fogyasztják, pedig nagyon magas az omega-3 és az omega-6 olajtartalma, melyek a csírákban kiegyensúlyozzák egymás hatását.
Közvetlenül hat a szív munkájára, és az érfalak rugalmasságát adja vissza. Megakadályozza a szívkoszorúerek meszesedését. Javítja a szem hajszálereinek vérellátását. Magas a K-, E és D-vitamin tartalma. Nagy segítségre van a bőrnek, mert a szervezetünkben lévő kollagén termelődését segíti elő. Ennek következtében változik a bőr rugalmassága. Lassúbb az öregedési folyamat. Egyensúlyban tarja a bőr víz-háztartását is, tehát SZÉ